Novosti

HANŽEK: ‘Planiramo povećati naknade za novorođene’

Na prijamu novorođene djece najavljeno je i otvoranje odjeljenja dječjeg vrtića pri Područnoj školi Martinišće

Jučer je u Dječjem vrtiću ‘Zipkica’ upriličen prijem za roditelje djece s područja Grada Zaboka rođene od 6. svibnja do 30. studenog ove godine.

Prijem je organiziran za 37-ero mališana koji su ovom prilikom od Grada Zaboka i Društva Naša djeca Zabok dobili novčani iznos, privjesak u obliku grba Grada Zaboka, prigodnu čestitku te CD Zabočkih mališana.

Simbolične poklone roditeljima su uručivali gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek i predsjednica Društva Naša djeca Zabok Sonja Borovčak koji su čestitali prisutnima i uputili im nekoliko prigodnih riječi. – Kao Grad se pokušavamo truditi pratiti potrebe roditelja koje su veće, a to znači da roditelji imaju radna mjesta i da omogućujemo čuvanje djece u našim jaslicama i dječjem vrtiću – rekao je Hanžek i najavio dobre vijesti sa sve Zabočane s južnog dijela grada.

– U drugoj polovici iduće godine otvaramo odjeljenje dječjeg vrtića pri Područnoj školi u Martinišću koja je u izgradnji što će roditeljima koji ondje žive omogućiti da djecu brže dovezu na čuvanje – istaknuo je Hanžek.

Gradonačelnik Hanžek je između ostalog i dodao kako se Grad trudi otvarati što više dječjih igrališta u svim naseljima sa sigurnim spravama za mališane, a najavio je i povećanje naknade za novorođenu djecu. – Naknada za prvo novorođeno dijete iznosit će tisuću kuna, za drugo dijete dvije tisuće kuna, a za treće tri tisuće kuna – rekao je Hanžek.

O dugogodišnjoj tradiciji darivanja novorođene djece u kojem sudjeluje i Društvo naša djeca Zabok govorila je njegova predsjednica Sonja Borovčak.

– Ova tradicija je zaista lijep običaj. Uvijek ističem da je Grad Zabok prvi započeo s darivanjem te mi je drago da je upravo Društvo naša djeca bio inicijator ovog događaja. Vjerujem da će se iz godine u godinu povećavati broj naših malih sugrađanki i sugrađana jer je grad Zabok zaista grad po mjeri djece, odnosno Grad – prijatelj djece – istaknula je Sonja Borovčak i dodala kako joj je drago da se darivanje održava upravo u Dječjem vrtiću Zipkica koji ove godine slavi pedeset godina te je proslavljeno pedeset godina predškolskog odgoja u gradu Zaboku. – Dječji vrtić Zipkica je najveći vrtić s najvećim brojem djece i ove godine je po prijedlogu Koordinacijskog odbora Grad – prijatelj djece dobio i priznanje za Naj akciju, odnosno obilježavanje 50 godina vrtića te se veselim da roditeljima možemo reći da se nalaze u ustanovi koja će nastaviti brinuti zajedno s njima o njihovoj djeci – naglasila je Borovčak.

Izvor:www.zagorje.com

Skip to content