Novosti

Hanžek: Sramotno je i potpuno neprimjereno govoriti da je Zabok udbaški grad

Čelništvo Grada Zaboka održalo je konferenciju za novinare povodom izjava koje su izrečene na skupu HDZ – a i koalicijskih partnera proteklog četvrtka u kinodvorani

Jutros je u Gradskoj vijećnici Grada Zaboka održana konferencija za novinare kojoj su prisustvovali gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, njegova zamjenica Nevenka Gregurić i predsjednik Gradskog vijeća Žarko Ivančić. Kako je rekao gradonačelnik, povod sazivanja konferencije za medije bio je skup HDZ – a i koalicijskih partnera na kojem je izneseno mnogo netočnih i sramotnih informacije koje, kako je dodao, vrijeđaju i grad Zabok i Zabočane. – Reći s govornice da je Zabok udbaški grad uistinu je sramotno. Udba nikad nije imala svoje sjedište u Zaboku niti su Zabočani bili članovi udbe. Žao mi je što gospodin koji je to govorio ne može dobiti više od 1% glasova na izborima, a samo zbog koalicije s HDZ – om ušao je u Županijsku skupštinu gdje mu je Zabok redovito glavna tema, baš kao i Krapinsko – zagorski aerodrom, no njemu je jednostavno nemoguće nešto objasniti jer on to ne može shvatiti – istaknuo je Hanžek referirajući se na izjave predsjednika HSP AS, Stjepana Ranogajca o tome da se ‘udbaška hobotnica’ nadvila nad Zagorje, a da je najjača u Zaboku te na tvrdnju da je aerodrom ‘propali megalomanski komunistički projekt’.

Žao mu je, dodaje, što nitko od okupljenih Zabočana nije reagirao na takve izjave i lažne tvrdnje, a osvrnuo se i na izjave kandidata HDZ – a za gradonačelnika Zaboka, Vladimira Pleška kako je u Zaboku, citiramo, sve više rupa, smeća i zaposlenih u Gradskoj upravi. – Kada je gospodin Pleško bio pročelnik, u gradskoj je upravi bilo zaposleno 17 ljudi, a isti broj zaposlenih je i sada. Jedina je razlika što sada imamo zaposlene diplomirane ekonomiste, pravnike i inženjere građevine, a ne automehaničare – istaknuo je Ivan Hanžek. Kaže, nije mu jasna ni izjava da je Zabok pun smeća, kako je to rekao Pleško. – Kandidat za gradonačelnika počeo se pojavljivati na skupovima i na javnim mjestima u Zaboku tek kada je javno objavio svoju kandidaturu, a prije toga se godinama nije nigdje pojavljivao pa bi ga trebalo pitati gdje je on točno vidio tolike količine smeća – naglasio je zabočki gradonačelnik ističući kako HDZ – ova koalicija, čini se, ništa nije naučila iz 2009. i 2013. Godine kada su također bili izbori i kada su se u Krapini izjavljivale parole poput ‘Idemo zajedno srušiti Zabok’.

Na naše pitanje kako komentira opaske i tvrdnje govornika da Zabok ne koristi sredstva iz EU fondova, Hanžek je objasnio kako se Zabok, zbog visokog indeksa razvijenosti, koji je iznad hrvatskog prosjeka, ne može prijaviti na gotovo nijedan natječaj. – Možemo aplicirati projekte jedino na natječaj za mjere ruralnog razvoja, no to se odgađa i natječaj nije otvoren. Za te natječaje imamo spremnu dokumentaciju za spojnu cestu od Zaboka do Grdenci – pojasnio je Ivan Hanžek. Komentirao je i navode, koji su se mogli čuti na skupu, da se Grad nije trebao zadužiti za izgradnju dvorane. – Lako gospodin Pleško može tako govoriti kad je dobio 5,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za svoje poslovanje. Tko je bez kredita danas što napravio – zaključio je zabočki gradonačelnik.

Izvor: Zagorje.com

Skip to content