Novosti

HODOČAŠĆE KRAPINSKOG DEKANATA NA TRŠKI VRH 03. 07. 2011.

Već nekoliko godina svećenici Krapinskoga dekanata predvođeni dekanom Draženom Karačićem organiziraju prve nedjelje u srpnju hodočašće župa toga dekanata Majci Božjoj Jeruzalemskoj na Trškom Vrhu.

Pozdravljajući okupljene vjernike na početku misnoga slavlja, domaći župnik Tomislav Šestak pozvao ih je na ustrajnost u vjeri i štovanju nebeske Majke Marije. Misno slavlje predvodio je dekan Karačić uz koncelebraciju svećenika dekanata. “Došli smo sa svojim brigama, svojim poteškoćama, svojim križevima, strahovima, pitanjima kako živjeti te kako putovati, a da ne izgubimo smjer, putokaz prema cilju, a to je ona druga obala u kojoj završava ovozemaljski, a započinje vječni život. Zato želimo danas ovdje otvorena i raskajana srca moliti našu nebesku Majku Mariju njezin zagovor i zaštitu te pomoć u svim našim životnim prilikama i neprilikama”, rekao je vlč. Karačić. Sve vjernike pozvao je na hrabrost, pozvao ih je da se ne boje svih životnih nedaća, poteškoća koji su dio životnih putova. Pozvao je sve da se vrate molitvi, osobnoj i obiteljskoj molitvi, koju smo zamijenili raznih tehnološkim dostignućima današnjice, to nam danas poručuje sama nebeska Majka Marija sa svojim Sinom da se vratimo Bogu. Vratite Boga u svoja srca, u svoje živote, u svoja djela i svakodnevnicu te ćete tada biti krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj, naći ćete mir u svojim životima i dušama.

Glavna poruka cijelog ovog našeg hodočašća i života je poziv na promjenu vlastitoga života. Stoga dopustimo Bogu da uđe duboko u naša srca kako bismo gradili bolju budućnost, budućnost koja će se temeljiti na pravim i istinitim kršćanskim krepostima – zaključuje homiliju vlč Karačić. Nakon misnoga slavlja uslijedila je zajednička hodočasnička procesija oko oltara Majke Božje Jeruzalemske.

Tekst i foto: Darko Fiket

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content