Novosti

„Holywin – Svetost pobjeđuje“u Krapinskom dekanatu

Uoči svetkovine Svih Svetih po prvi putu Krapinskom dekanatu održao se molitveni susret pod nazivom „Holywin – Svetost pobjeđuje“. Veliki broj mladih koji su odlučili ovu večer provesti u molitvi odazvao se na poziv domaćina preč. Tomice Šestaka, dekana krapinskog dekanata.

Svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u Krapini predvodio je ovogodišnji mladomisnik vlč. Martin Krizmanić u koncelebraciji svećenika iz dekanata.

U poticajnoj propovijedi predslavitelj se osvrnuo na svetost. Pozvao je mlade da budu sveti, da se ne boje svetosti. Rekao je kako nije svetost za nekog drugog nego za svakog od nas. “Budite sveti kako je svet otac vaš nebeski” što se tumači budite izdvojeni, drugačiji kako je izdvojen i drugačiji otac vaš nebeski. Sutra Crkva slavi svetkovinu SvihSvetih dakle slavimo dionike proslavljene Crkve koje je katolička Crkva proglasila svetima i koji gledaju Boga licem u lice. Mladomisnik stavlja naglasak da sveci gledaju Boga licem u lice i pita mlade dali i dalje mislimo da svetost nije za nas i da je samo “za tamo neke”. Zar nam nije cilj gledati Boga licem u lice?,pita se mladomisnik. Svetac je onaj koji se nalazi u raju i gleda Boga onako kako on jest. Znači ako kažemo da svetost nije za mene odmah rušimo cilj koji smo si kao kršćani postavili a to je spas duše i dolazak u raj. Dakle kao da kažemo da raj nije za nas a njemu se nadamo. zato ne bojite se biti sveti u vašim svakodnevnim životima zaključio je mladomisnik u svojoj propovijedi.

Misno slavlje uveličali su skladnim pjevanjem mladi članovi župnih zborova iz dekanata pod vodstvom časne sestre Sare Šarić. Na krajueuharistijskog slavlja dobili smo posebnu milost i primili mladomisnički blagoslov dvojice mladomisnika zagrebačke nadbiskupije Martina Krizmanića i Dominika Glasnovića. Nakon blagoslova upriličen je kratki scenski prikaz o životu svetaca kojeg su pripremili mladi iz župe Sv. Nikole biskupa iz Krapine pod vodstvom sestre Sare. U igrokazu su sudjelovali: Stjepan Pavlinić, Dino

Dolovčak, Predrag Kranjčec, Katarina Erdelja, Danijela Miljan, Petra Makar, Iva Kunštek i Domagoj Vincelj. U jednom scenskom kolažu približili su nam na jednostavan način dijelove iz života svetih Ivana Marija Vianneya, Sv. Agneze i Sv. Agate. To su sveci koji se nisu bojali biti izdvojeni, nisu se bojali biti drugačiji, nisu se bojali trpjeti za Krista.

Neka ovo Misno slavlje i žrtva bude za sve nas, kao i za tolike mlade koji su noćas daleko od Isusa. Ti pripadaš ili svijetu ili Gospodinu. Odluči se i postani svet,zaključna je poruka mladih s ovogodišnjeg Holywina

Tekst: Marko Bilić

Foto: Darko Fiket

župni pastoralni suradnici i suradnici Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Skip to content