Novosti

Hrvatska slavi Dan državnosti: na današnji je dan 1991. Sabor donio odluku o samostalnosti RH

Na današnji je dan 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom

Hrvatska danas slavi Dan državnosti. Na današnji je dan 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

Do 2001. godine Dan državnosti se obilježavao 30. svibnja svake godine, u spomen na konstituiranje prvog višestranačkog Sabora 1990. godine. Danas se taj datum obilježava kao spomendan – Dan Hrvatskoga sabora.

Uoči Dana državnosti u utorak, 23. lipnja 2015. predstavnici Grada Zaboka, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Zaboka i udruga iz Domovinskog rata svečanosu položiti vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja u parku na Trgu D. Domjanića, nasuprot Vatrogasnog doma i kod centralnog križa na Gradskom groblju u Zaboku u 8,30 sati.


Ovaj dan slavimo s osobitim ponosom, prisjećajući se svih onih koji su dali svoje živote za našu slobodu. Uz posebnu zahvalnost i poštovanje svim braniteljima i njihovim obiteljima, koji su dali posebnu žrtvu u stvaranju samostalne Republike Hrvatske, svim građanima i građankama čestitamo Dan državnosti.

Gradonačelnik, Ivan Hanžek , oec.

Zamjenica Nevenka Gregurić

Predsjednik Gradskog vijeća Žarko Ivančić, oec,

Potpredsjednici: Štefanija Keresteš i Ernest Oremuš

Gradsko vijeće

Gradska uprava Grada Zaboka

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content