Novosti

„Hrvatska volontira!“ i u Zaboku

Njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Kampanja se simbolično održava na Međunarodni dan mira. Mir je vrijednost koja za Hrvatsku ima posebno značenje i u čiju su promociju i zagovaranje uključeni brojni volonteri.

Akciju zajednički provode Društvo Naša djeca Zabok, Udruga Mraz, Mreža udruga Zagor, Volonterski klubovi Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Srednje škole Zabok i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću uz potporu Grada Zaboka i Krapinsko-zagorske županije.

Akcija uključuje uređenje, odnosno bojanje dječjih sprava za igru u Parku Milana Prpića i čišćenje parka koja će započeti u 9 sati ujutro i u koju će biti uključene brojne volonterke i volonteri DND-a Zabok i Volonterskih klubova Gimnazija AGM, SŠ Zabok i ŠUDIGA. Ovo je ujedno i završetak sveobuhvatnog projekta Društva Naša djeca Zabok i Dječjeg gradskog vijeća pod nazivom „Poboljšajmo parkove u gradu“.

Od 17 sati uslijedit će druženje na igralištu Parka Milana Prpića uz akciju Proaktiv vezanu uz zaštitu životinja, kreativnih radionica crtanja po pločniku, drva mira, info štandove i ono što je mladima posebno zanimljivo koncert rock-bendova Flying Rabbit, Violet Reject i još nekih bendova iznenađenja….

Pozivaju se svi građani i građanke da se pridruže u obilježavanju Međunarodnog dana mira putem kojeg će i grad Zabok doprinijeti nacionalnoj manifestaciji „Hrvatska volontira“.

Pripremila: Jasenka Borovčak

Skip to content