Novosti

HRVATSKA VOLONTIRA – VOLONTERSKA AKCIJA DND-a ZABOK

Dječje gradsko vijeće Društva Naša djeca Zabok povodom manifestacije Hrvatska volontira započelo s oslikavanjem kanti za smeće pod nazivom „KANTE KULERICE“ – Ako se kanta smije, nasmij se i ti pa u nju smeće ubaci!

Društvo Naša djeca Zabok s članovima i članicama Dječjeg gradskog vijeća u četvrtak 25.5. organiziralo je oslikavanje kanti za smeće pod nazivom „KANTE KULERICE“ – Ako se kanta smije, nasmij se i ti pa u nju smeće ubaci!u sklopu manifestacije Hrvatska volontira i projekta „Prebaci na volontiranje!“ koji se provodi u DND-u Zabok.Volonterska akcija nastavljena je i u subotu 27.5. s članovima/cama Dječjeg foruma DND-a Zabok, a sve s ciljem da se uljepša grad Zabok. Reakcije su vrlo pozitivne i svima se jako sviđa ova inicijativa djece i Društva Naša djeca u gradu Zaboku. Voditeljice ove volonterske akcije Neda Novosel i Jasenka Borovčak ističu veliku zainteresiranost djece za uključivanje u volonterske inicijative, a posebno kada oni sami mogu osmisliti i doprinijeti uljepšavanju okružja u kojem žive te na taj način postanu aktivni sudionici pozitivnih promjena u svojem gradu.

Ideju za oslikavanje kanti za smeće i uređenje grada Zaboka dala su sama djeca, članovi i članice Dječjeg gradskog vijeća, a ovo je početak volonterske akcije „KANTE KULERICE“ koja će se dalje nastaviti i tijekom školskih praznika kako bi djecu, ali i ostale građane grada Zaboka potaknula na volontiranje i uključivanje u volonterske aktivnosti – rekla je voditeljica Dječjeg gradskog vijeća i tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak.

Pripremila:Jasenka Borovčak

Skip to content