Novosti

Hrvatske ceste – počela sanacija mosta kojeg drži grmužinje i šušminje

Kolone duže od jednog kilometra stvaraju se na Prilazu dr. Franje Tuđmana, na raskršću sa starom Zagorskom magistralom, kao i iz smjera Kumrovca.

Čitav most je povijen, jer je drugi nosač potonuo u riječno dno, odnosno rijeka ga je pojela i došlo je do povijanja ukupne konstrukcije mosta. Hrvatske ceste su na prijedlog nekih svojih stručnjaka prišle na dvostruko armiranu ploču dobetonirati još jednu ploču, tzv. deku. Ovakva sanacija neće izdržati više od četiri do pet godina i onda će se neminovno morati sagraditi novi most – upozorava gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, kojeg brine i čudi što se u rekonstrukciju krenulo u prosincu kada su niske temperature i smanjena vidljivost, odnosno dani kraći.

I zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić slaže se kako je ova sanacija neprimjereno rješenje, a usto je neprimjereno da radovi počnu zimi.

Šef zagrebačke ispostave Hrvatskih cesta Drago Andrić kaže pak kako je ovo je sanacija mosta u pravom smislu, samo što se ne rade novi upornjaci, odnosno stupovi, a radovi su krenuli tek sad, jer se kasnilo s javnom nabavom.

Izvor: Mirjana Bašak

Više u Zagorskom listu

Skip to content