Novosti

HUMANOST NA DJELU

Prikupljeno 94 doza krvi, a darivatelja sve više

U prostorijama DVD-a Zabok organizirana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi GDCK Zabok. I interes građana bio je velik, a odazivom je zadovoljna i ravnateljica GDCK Željka Vukić. – Iz godine u godinu prikupljamo sve više doza krvi što je za svaku pohvalu. Ono što je također lijepo vidjeti jest činjenica da se sve više mladih odlučuje za ovaj human čin – istaknula je ravnateljica Vukić. U spomenutoj je akciji prikupljeno 94 doza krvi, od 80 muškaraca i 14 žena koji su dali krv.S obzirom na to da krvi uvijek nedostaje, pogotovo u ljetnim mjesecima, ne možemo ništa drugo nego pohvaliti odvažne darivatelje.

Tin Šemovčan

Ovo mi je deveti put da darujem krv. Počeo sam darivati krv odmah nakon 18. rođendana.Mislim da je to jedan human čin koji zaista nije problem učiniti. Krv ću sigurno nastaviti davati i dalje.

Stjepan Grabrovečki

Ovo mi je 85. put da dajem krv, a počeo sam davati u zadnjem razredu srednje škole. Velik je to doprinos jer krv je uvijek potrebna.

Mario Zajec

Dao sam krv trinaesti put. Ako mogu napraviti nešto dobro, zašto ne. Inače sam medicinske struke pa shvaćam još više važnost ovakvih akcija.

Izvor: Zagorski list

Skip to content