Novosti

[HVALEVRIJEDNA INICIJATIVA] Zaklada Diane i Anice Zajec donirala OŠ Ksavera Šandora Gjalskog 33 tableta

Zaklada Diane i Anice Zajec donirala je jučer Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog 33 tableta. Podsjetimo, Zaklada je osnovana prošle godine, a cilj joj je kroz donacije pomoći mladima u obrazovanju. Kako nam je rekao Srečko Zajec, sin preminule učiteljice Diane Zajec koja je bila učitaljica u ovoj školi, cilj je da se njezin rad s djecom nastavi kroz rad ove zaklade.

– Našli smo se nakon gotovo deset mjeseci od prve primopredaje kad je prije zimskih praznika napravljena inicijalna donacija koja je izazvala pozitivne pomake u izvođenju nastave te je postignuta interaktivnost u radu s djecom kojima prirodne znanosti, odnosno predmeti poput matematike, fizike i sličnih često znaju biti mrski. Ovaj put je Zaklada donirala 33 nova tableta – ispričao je Zajec i dodao kako je cilj da se s ovim donacijama postigne svojevrsni kontinuitet. U studenom će biti treća obljetnica od smrti moje majke pa se s ovom inicijativnom obilježila i ta nadolazeća obljetnica, ali i početak nove školske godine.

– Svakako bih morao naglasiti ulogu donatora koji podržavaju rad Zaklade. Ove donacije prije svega ovise o potporama koje Zaklada dobiva od tvrtki iz realnog sektora, a nakon brojnih upita i molbi rijetke su one koje su spremne izaći u susret. Ovaj put moram zahvaliti tvrtki Centar za vozila Hrvatske koja je prepoznala projekt u smislu društveno odgovornog poslovanja te donirala sredstva za kupnju opreme. Iako pregovori trenutačno traju s još nekim tvrtkama, ovim putem pozivam sve strane kojima su ovakvi projekti interesantni da se uključe u cijelu priču – naglasio je Zajec.

Ravnatelj škole Tomislav Polanović nije krio zadovoljstvo dobivenom donacijom. – Ovo je hvalevrijedan potez i bilo bi lijepo da ima više ovakvih inicijativa. Prošle školske godine nam je donirano 26 tableta koje smo implementirali u nastavu kemije i fizike pomoću kojih učenici mogu oplemeniti svoj rad i podići ga na višu razinu. Dobivene tablete koje smo jučer dobili vjerojatno ćemo implementirati u nastavu zemljopisa i povijesti, a potencijalno i stranih jezika – istaknuo je Polanović te naglasio da djeca u radu neće ovisiti samo o tabletima, već je cilj postići savršenu sinergiju kombinacije digitalnih tehnologija te klasičnog učenja. – Nadam se da će biti još takvih donacija. Lijepo je što Srečko i škola provode ovakve aktivnosti te što nalazimo zajednički jezik za suradnju. Ovim putem mu još jednom zahvaljujem – rekao je za kraj Polanović.

Izvor:Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content