Novosti

I OVE GODINE JASLICE NA OTVORENOM ISPRED ŽUPNE CRKVE SVETE JELENE KRIŽARICE U ZABOKU

Iako se tijekom prosinca u većini naselja podosta pažnje posvećuje blagdanskom ukrašavanju, nerijetko se zna dogoditi da u tom blještavilu raznobojnih žarulja i šarenih vrpci izostanu ona istinska, prepoznatljiva obilježja Božića. Jedan od mnogih božićnih običaja je i izrada jaslica.

Danas jaslice nalaze mjesto gotovo ispod svakog božićnog drvca. Naravno, kućne jaslice, za razliku onih u crkvi, su ponekad vrlo skromne, bez mnogo likova, sadržajno usmjerene samo na događaj u betlehemskoj štalici. Prošle su se godine na inicijativu župnika Marijana Culjaka u izradi jaslica na otvorenom istaknule Romana Grabušić i Barbara Fiket kao i Aleksandar Šandor Pavišić

Ove godine u ozračju nadolazećih blagdana u Zaboku u izradi se angažirao sam Aleksandar Šandor Pavišić koji je autor svih kipova kao i svega ostalog što će se moći razgledati ovih dana.

Hvala svima koji će posjetili ovih dana jaslice i divili se ljepoti Betlehemske štalice koje su ove godine osmislili vrijedni ljudi naše župne zajednice .

Pripremio: <_st13a_personname>Darko Fiket

Skip to content