Novosti

II. hodočašće hrvatskih branitelja Sjeverozapadne Hrvatske

Zagorski branitelji okupili su se 28.08.2016. godine kod crkve majke Božje Gorske na II. Hodočašću hrvatskih branitelja, dragovoljaca i invalida Domovinskog rata sjeverozapadne Hrvatske. U organizaciji ove aktivnosti već drugu godinu iznimne napore dao je i Ogranak UDVDR Zabok.

Povorka u kojoj je bilo nekoliko stotina hodočasnika krenula je ispred župne crvke Svete Ane te križnim putem kroz Zazidje pješice do prastarog loborskog Svetišta. Svetu misu predvodio je loborski župnik vlč. Vladimir Drnetić.

Nakon svete mise u kojoj su učestvovali uz stotine hrvatskih branitelja iz županija Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske i mještani okolnih sela održano je zajedničko druženje uz prigodni domjenak. Ogranak Zabok na hodočašću predstavljalo je 30 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Hodočašću su nazočili i ratni premijer dr. Franjo Gregorić i mr. Stjepan Adanić, vojni gradonačelnik Varaždina obojica rodom iz Lobora, bivša glasnogovornica Vlade, čakovčanka Sunčana Glavak, predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek i Nevenka Benić, izalsnica ministra branitelja.

Učešće na hodočašću branitelja uzeli su članovi UDVDR Podružnica Krapinsko-zagorska, UDiVDR Bedekovčina, Udruga branitelja Sveti Juraj iz Gornje Stubice, HVIDRA Krapina i drugi.

Na III. Hodočašće branitelja pozvat će se i sve braniteljske udruge iz županija Sjeverozapadne Hrvatske a očekuje se da će trajno pokroviteljstvo na ovom duhovnom manifestacijom preuzeti Ministarstvo branitelja RH.

Za UDVDR Ogranak Zabok
mr.crim. Josip Horvatin predsjednik udruge

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content