Novosti

IN MEMORIAM Zdenka Medić rođ. Papeš (6.10.1953.-11.7.2023.)

U Zaboku je jučer u 70. godini preminula Zdenka Medić rođ. Papeš, bivša vrlo uspješna i istaknuta i cijenjena djelatnica Financijske agencije (Fina) u kojoj je provela cijeli svoj poslovni vijek dug 33 godine. Zdenka je rođena u Zaboku, a djetinjstvo je provela u Gubaševu. Nakon završenog Fakulteta Elektrotehnike stekla je zvanje ing. Elektrotehnike i računarstva. Godine 1977. zaposlila se u zabočkoj poslovnici tadašnje Službe društvenog knjgovodstva (SDK) u kojoj je radila sve do 1999. godine kada prelazi u “centralu” u Zagreb. Jedan je od pionira u implementaciji velikih informacijskih sustava kako u bivšoj državi, tako i u Hrvatskoj. U Zaboku je ustrojila računalni centar kojeg je uspješno i vodila. Imala je široko znanje i  često je uskakala u pomoć kolegama iz poslovnica SDK-a (kasnije ZAP i Fina) diljem Hrvatske. Bilo je to razdoblje  puno neprospavanih noći i puno entuzijazma i napornog rada. Njezinu sposobnost i znanje uočili su u vrhu ove tvrtke i 1999. odlučila je nastaviti karijeru u “centrali”  u Zagrebu. Tamo je prvo vršila dužnost   v.d. direktora Direkcije platnog prometa Sektora poslova za depozitne institucije Središnjeg ureda Zagreb Zavoda za platni promet, a zatim i direktorice Direkcije platnog prometa u Središnjem uredu Zavoda za platni promet. 2001. godine postaje v.d. direktora Sektora za tehnologiju poslovnih procesa, poslije i direktorica Sektora za tehnologiju poslovnih procesa. Od 2003. do 2009. godine obnašala je dužnost direktorice Sektora servisa za državu u Fini, da bi u mirovinu otišla 2010. godine kao direktorica Sektora usluga za javni sektor.

Zdenka nije bila samo uspješna rukovoditeljica, bila je i dobra i brižna majka, baka, susjeda, rado viđena i poštovana Zabočanka. Nikad se nije previše isticala, voljela je pomagati svim ljudima, bila je mirna, tiha i samozatajna.

Posljednji ispraćaj Zdenke Medić održat će se sutra u četvrtak 13.7.2023. u 17 sati na groblju Sveti Juraj u Jezeru Klanječkom.

Ovim putem njenim kćerkama Jeleni i Maji i cijeloj obitelji i mnogobrojnim prijateljima i kolegama izražavamo duboku sućut.

Skip to content