Novosti

[INTERESANTNA I KREATIVNA TEMA] Prepuna Gradska galerija Zabok u ‘Noći muzeja’

Tema ovogodišnje izložbe u Gradskoj galeriji Zabok bila je Svemir.

Gradska galerija Zabok petu godinu zaredom uključila se u program ‘Noć muzeja’. Jučer je otvorila vrata brojnim posjetiteljima koji su došli u velikom broju vidjeti što je pripremljeno ove godine. A ovogodišnja tema bila je ‘Svemir’. Projekt su organizirali Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Pučko otvoreno učilište Zabok uz potporu Grada Zaboka.

– Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok uključuje se jubilarnu petu godinu u program Noći muzeja, razvijajući interese samih učenika i razvijajući kreativnost učenika naše škole s učenicima osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije. Ove godine tema je svemir koja je vrlo interesantna i prihvatljiva. Izložba djeluje prozračno, interesantno, kreativno i zrači posebnim ozračjem – rekla je ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok Božica Šarić koja je izrazila zadovoljstvo što su u izložbi sudjelovali i učenici iz drugih škola iz Krapinsko-zagorske županije.

Događaju su nazočili i gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek i njegova zamjenica Valentina Đurek koja je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo velikim brojem posjetitelja. – Naša Gradska galerija je prepuna, tu su oni mlađi, ali i stariji i drago nam je vidjeti kako ljudi vole doći na Noć muzeja i s veseljem ju očekuju – istaknula je Đurek. Zamjenica župana Jasna Petek rekla je kako joj je drago da Noć muzeja u Krapinsko-zagorskoj županiji raste brojem posjetitelja. – U Krapinsko-zagorskoj županiji se ove godine Noć muzeja održava na 13 lokacija. Muzejska stručna ekipa komunicira različite sadržaje s javnošću, a tu su uključene i srednje škole, općine, gradovi, galerije i svi su oni se organizirali kako bi približili muzejsku priču svim građankama i građanima – rekla je Petek i zahvalila svima koji su na području Krapinsko-zagorske uključili u Noć muzeja.

Ako niste stigli posjetiti Gradsku galeriju Zabok u Noći muzeja, izložbu ‘Svemir’ možete razgledati do 2. ožujka.

Izvor:Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content