Novosti

Intervju s gradonačelnikom

‘Dvorana bi trebala biti gotova do kraja godine’

S obzirom na brojne radove na cestama koji, logično, otežavaju promet, zabočki gradonačelnik ističe da postoje oni koji prigovaraju da se ništa ne radi, a kada se počne raditi onda im opet nije za pravo.

Da je Zabok veliko gradilište, u ovom je trenutku sve osim floskula. Radovi, a pogotovo na cestovnoj infrastrukturi u punom su jeku. I dok neke to veseli, neki, unatoč činjenici da se radi za dobrobit građana, negoduju zbog činjenice da moraju koristiti obilazne pravce pa im putovanje traje koju minutu dulje.

Gotova cesta u gospodarskoj zoni
Dio građana prigovara kad se ne radi, a kad se radi opet prigovaraju. Razmišljamo o nabavi helikoptera koji bi u jednom danu gotove komade ceste preselio gdje je potrebno tako da se pojedinci ne bi živcirali – rekao je ironično gradonačelnik Zaboka, Ivan Hanžek dodajući da su radovi u ulici Matije Gupca i Ulici mladih gotovi, osim djela gdje se radi na cjevovodu. – Žao mi je što sam svakodnevno viđao kako građani ne poštuju signalizaciju za vrijeme radova. Sami su odmicali znakove i vozili spomenutim dionicama iako je na snazi bila zabrana prometa te su tako ometali radove – napomenuo je zabočki gradonačelnik. Ističe, promet u Zaboku usporavaju i radovi na rušenju objekata stare županijske bolnice gdje bi trebao niknuti starački dom, ali i radovi na vodoopskrbnom sustavu na Popovom brijegu. – Moram reći da je gotova izgradnja ceste u gospodarskoj zoni za koju je sredstva dalo Ministarstvo poduzetništva i obrta, a već su nam se javili i potencijalni investitori koji bi u zoni gradili – ispričao je Hanžek. Dobrim se tempom, kaže, odvijaju i radovi na spojnoj cesti Zabok – Sveti Križ Začretje, a završetak te dionice očekuje se do konca ove godine.

Postavlja se stolarija
Uvijek aktualna tema u Zaboku jest i izgradnja sportske dvorane. Unatoč problemima s izvođačem radova koji su usporili samu dinamiku, ovih se dana postavlja stolarija, odnosno ‘zatvara se objekt’. – Dio radova u unutaršnjosti je gotov, recimo kotlovnica, ličilački radovi u svlačionicama i popratnim prostorijama i sl. Uskoro bi se, za ovih ljetnih dana, trebao urediti okoliš, a u rujnu će se vrlo vjerojatno pristupiti asfaltiranju – objasnio je Hanžek. Jedan od gorućih problema Zabočana, ali i ostalih stanovnika županije, jesu dotrajale pruge čija je rekonstrukcija obećana. Gradonačelnik Zaboka kaže da se krajem rujna sastaje komisija u Europskoj uniji koja je zadužena za odobrenje projekta, a dodaje da EU brine činjenica što je pruga lokalnog karaktera. – Ova je pruga od velike važnosti za naš kraj. Siguran sam da će se nakon rekonstrukcije pruge putnici ponovno u velikoj mjeri vratiti putovanju vlakom zbog komocije i brzine – dodao je Ivan Hanžek. Ovih dana krenut će i radovi na energetskoj obnovi starog dvorca Bračak, koji će osim novog izgleda dobiti i novu funkciju kao poduzetnički inkubator. (Maja Poljak)
Izvor: Zagorski list

Skip to content