Novosti

Iz robnih zaliha u Zaboku dodijeljena hrana križevačkom Caritasu i pumpe za pet vatrogasnih društava

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić dodijelila je pet mobilnih pumpi velikog protoka za pet vatrogasnih društava diljem Hrvatske te karitativnu pomoć iz strateških robnih zaliha u Zaboku. Karitativna pomoć dodijeljena je Caritasu Križevačke eparhije, a povodom božićnih blagdana. – Pojedinačna vrijednost svake dodijeljene pumpe je 1,8 milijuna kuna, a odlaze tamo gdje postoji mogućnost borbe s poplavama i vodom. Naravno da se nadam kako ih ove zime nećemo morati koristiti – rekla je potpredsjednica i ministrica Dalić.

Istaknula je kako će se karitativna pomoć u hrani raspodijeliti velikom broju Caritasa diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Dobrotvornom društvu srpske Pravoslavne crkve i Dobrotvornom bošnjačkom društvu Merhamet.

Primopredaji je prisustvovao i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek koji je istaknuo kako se naše robne zalihe rijetko koriste te da je dobro da se one raspodjeljuju onima kojima su potrebnije. – Nama, recimo, pumpe ovakvih velikih kapaciteta nisu potrebne, a ima područja u Hrvatskoj gdje bi pomogle značajno pomoći ako dođe do nepogoda. Mislim da bi bilo dobro da se po svim županijama napravi analiza kome je što potrebno i tko čime raspolaže pa da se tako i raspodijeli – istaknuo je zamjenik župana.

Ministricu Dalić dočekao je i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek. Istaknuo je kako je nositelj i upravljač brige o robnim zalihama tvrtka Trgocentar, no kako njega kao gradonačelnika posebno veseli što su upravo zalihe u Zaboku u najboljoj kondiciji. – Veseli me što je ovo donacija vezana uz redovno zanavljanje zaliha, ali i činjenica da će se pomoći svim vjerskim zajednicama da im božićni blagdani budu veseliji – rekao je Hanžek.

https://www.youtube.com/watch?v=XwYBoa9_57M

Izvor: www.zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content