Novosti

Izbori za VII. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Zaboka

Tradicionalno u Zaboku, svake dvije godine, organiziraju se izbori novih gradonačelnika/ca i njihovih zamjenika/ca i to onih najmlađih i najkreativnijih, djece. U utorak 7. studenoga održana je prva sjednica zabočkog Dječjeg gradskog vijeća u VII. mandatu te izbori za dječjeg gradonačelnika, odnosno dječju gradonačelnicu.

U društvu zabočkog gradonačelnika Ivana Hanžeka, zamjenice gradonačelnika Valentine Đurek, pročelnice Natalije Gretić, više stručne suradnice za društvene djelatnosti Martine Šarić, predsjednice DND-a Sonje Borovčak i tajnice Jasenke Borovčak tri su kandidata/kinje za dječjeg gradonačelnika/cu iznijeli svoje programe koje bi voljeli ostvariti u dvogodišnjem mandatu. Na osnovi programa koje su predstavili kandidati, dječji su vijećnici za dječju gradonačelnicu izabrali Doru Vranić, a Lovro Mutavčić postao je njezin zamjenik.

Kandidati su u svojim programima istaknuli važne projekte, teme i ideje koje bi oni željeli zajedno s ostalim vijećnicima provoditi kroz djelovanje Dječjega gradskog vijeća. Između ostaloga željeli bi da se nastavi projekt „Zdravo i fino“ te još u većoj mjeri kroz promotivne aktivnosti osvijesti djeci i građanima koliko je važna zdrava prehrana i tjelesno kretanje za zdravlje djece. Zatim projekt „Kante kulerice“ – ako se kante smije, nasmij se i ti pa i nju smeće ubaci! i oslikavanje grada Zaboka te posjeti djeci u bolnici kako bi im vratili osmijeh na lice. Također bi željeli da se u Zaboku izgradi Skate park, bazen, još jedno umjetno igralište, ormarići i tableti u školi, a istaknuto je da bi bilo dobro da se djecu i građane s invaliditetom uključuje u radionice DGV-a.

Ovo su samo neki od prijedloga novoizabrane dječje gradonačelnice i njezinog zamjenika koji će se još dodatno razrađivati na sljedećoj sjednici DGV-a te će se dogovorno i zajedno s prijedlozima i idejama ostalih vijećnika ukomponirati u Program rada Dječjeg gradskog vijeća Grada Zaboka.

Predsjednica DND-a Sonja Borovčak istaknula je važnu ulogu Dječjega gradskog vijeća koji svojim prijedlozima i idejama pomaže u kvalitetnijem životu djece i ostvarenju njihovih potreba, a svojim aktivnim sudjelovanjem djeca se odgajaju da učine pozitivne promjene u svojem gradu.

Ivan Hanžek, gradonačelnik Grada Zaboka uz čestitke svojoj kolegici Dori i njezinom zamjeniku Lovri istaknuo je značajnu ulogu Dječjega gradskog vijeća i svoju veliku podršku u svim prijedlozima, idejama i projektima koje vijećnici i vijećnice predlažu te da su vrata Grada i sve službe u Gradu uvijek na raspolaganju Dječjem gradskom vijeću.

Skip to content