Novosti

Izložba učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok otvorena godinu dana u Maloj kući dječjih prava

Izložba likovnih radova učenika Škole za umjetnost dizajn, grafiku i odjeću Zabok, pod nazivom „Poznajem i poštujem dječja prava“, u povodu Međunarodnog dana dijeteta, svečano je otvorena u Maloj kući dječjih prava u Zagrebu prošli tjedan.

Otvorenju izložbe prisustvovali su učenici drugih, trećih i četvrtih razreda ŠUDIGO Zabok te njihovi mentori Aleksandra Mašić Tumpa, Caramen Bačura Potočić, Anuška Alfirević, Borjan Komarica, Nikola Sinković i Ruža Leskovar te koordinatorica projekta Dea Kovačević i ravnateljica škole Božica Šarić. Izložbu su otvorili učenici 4.d Lucija Brežnjak i Silvio Horvat. Uz učenike i mentore, izložbi je prisustvovala pravobraniteljica gospođa Ivana Milas Klarić, zaposlenici Ureda pravobraniteljice za djecu, među kojima i gospođa Maja Flego koja je tijekom projekta bila zadužena za komunikaciju s učenicima i mentorima, novoizabrana pravobraniteljica Helenca Pirnat Dragičević, predstavnici raznih ministarstava i agencija, predstavnici UNICEF-a i drugih nevladinih udruga te novinari.

Izložbu učenika podržala je i predstavnica Krapinsko –zagorske županije gospođa Martina Šenjug Gregurević, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade.

Na poziv pravobraniteljice gospođe Ivane Milas Klarić, učenici ŠUDIGO Zabok u rujnu ove godine priključili su se projektu „Poznajem i poštujem dječja prava“ u sklopu kojega su izražavali vlastiti doživljaj Konvencije o pravima djeteta. Dvanaest učeničkih radova odabrano je za kalendar „Poznajem i poštujem dječja prava“ koji će stići na adrese mnogih institucija u Hrvatskoj.

Svi radovi učenika ŠUDIGO Zabok u Maloj kući dječjih prava ostat će sljedećih godinu dana te će ih tamo moći vidjeti svi posjetitelji Ureda pravobranitelja za djecu.

Skip to content