Novosti

Izvanredno održavanje raskrižja Ulice M. Gupca i S. Radića, te parkirališta uz park M. Prpića

Izvanredno održavanje raskrižja Ulice M. Gupca i S. Radića, te parkirališta uz park M. Prpića u punom je jeku. Završen je dio nogostupa (položene betonske kocke) od naselja Borovčaki do Ulice S. Radića, ali je bitno napomenuti da su u projekt bili uključeni svi isporučitelji javnih usluga – HEP, HT, Zagorski vodovod i Zagorski metalac koji su izvodili radove na zamjeni ili poboljšanju svoje infrastrukture.

Gotov je i dio nogostupa uz Ulicu S. Radića, te smo uspjeli postići dogovor sa gospodinom Turkom glede rušenja gospodarske zgrade-štaglja. Naime, Grad Zabok sklopio je s gosp. Turkom ugovor o zakupu dijela parcele. Na dijelu porušene gospodarske zgrade izgrađeno je parkiralište, osvjetljenje tog dijela ulice i parkirališta. Iza parkirališta planira se urediti manje dječje igralište, a na mjestu sadašnjeg dječjeg igrališta planiramo postaviti sistem MOLOK polupodzemnih kontejnera. Nadalje, srušeno je veliko betonsko okno s metalnim rezervoarom u kojem se nekad nalazilo lož ulje za potrebe grijanja zgrade S. Radića 1 (brijeg između TISKA i knjižnice), te je na tom dijelu izgrađeno parkirno mjesto. Ispred stare robne kuće uređeno jei parkiralište na način da se automobili ne moraju „penjati“ preko rubnjaka na nogostup, već je prošireno s rubnjacima.

Nakon, završetka tog dijela planira se uređenje nogostupa ispred zgrade MUPa, te parkirališta kod Parka M. Prpića, na način da nogostup ide uz rub ceste i bude popločen kockama, a parkiralište završno obrađeno asfaltom.

Za sve navedene radove potrebno nam je najmanje još mjesec dana, a vrijednost investicije u ovom trenutku je cca 700.000 kuna. Ovih 700.000 kuna je samo investicija od Grada Zaboka-nisu uključeni Zagorski vodovod, HEP, HT i Zagorski metalac.

Kad se zbroji i njihova investicija onda je to cca 1.000.000 kuna.

Ovaj tjedan planira se završno asfaltiranje Ulice S. Radića.

Izvođač radova obrt Strojni iskop transport Zajec.

Skip to content