Novosti

Izvanredno održavanje raskrižja Ulice M. Gupca i S. Radića, te parkirališta uz park M. Prpića

Izvanredno održavanje raskrižja Ulice M. Gupca i S. Radića, te parkirališta uz park M. Prpića u punom je jeku. Završen je dio nogostupa (položene betonske kocke) od naselja Borovčaki do Ulice S. Radića, ali je bitno napomenuti da su u projekt bili uključeni svi isporučitelji javnih usluga – HEP, HT, Zagorski vodovod i Zagorski metalac koji su izvodili radove na zamjeni ili poboljšanju svoje infrastrukture.

Gotov je i dio nogostupa uz Ulicu S. Radića, te smo uspjeli postići dogovor sa gospodinom Turkom glede rušenja gospodarske zgrade-štaglja. Naime, Grad Zabok sklopio je s gosp. Turkom ugovor o zakupu dijela parcele. Na dijelu porušene gospodarske zgrade izgrađeno je parkiralište, osvjetljenje tog dijela ulice i parkirališta. Iza parkirališta planira se urediti manje dječje igralište, a na mjestu sadašnjeg dječjeg igrališta planiramo postaviti sistem MOLOK polupodzemnih kontejnera. Nadalje, srušeno je veliko betonsko okno s metalnim rezervoarom u kojem se nekad nalazilo lož ulje za potrebe grijanja zgrade S. Radića 1 (brijeg između TISKA i knjižnice), te je na tom dijelu izgrađeno parkirno mjesto. Ispred stare robne kuće uređeno jei parkiralište na način da se automobili ne moraju „penjati“ preko rubnjaka na nogostup, već je prošireno s rubnjacima.

Nakon, završetka tog dijela planira se uređenje nogostupa ispred zgrade MUPa, te parkirališta kod Parka M. Prpića, na način da nogostup ide uz rub ceste i bude popločen kockama, a parkiralište završno obrađeno asfaltom.

Za sve navedene radove potrebno nam je najmanje još mjesec dana, a vrijednost investicije u ovom trenutku je cca 700.000 kuna. Ovih 700.000 kuna je samo investicija od Grada Zaboka-nisu uključeni Zagorski vodovod, HEP, HT i Zagorski metalac.

Kad se zbroji i njihova investicija onda je to cca 1.000.000 kuna.

Ovaj tjedan planira se završno asfaltiranje Ulice S. Radića.

Izvođač radova obrt Strojni iskop transport Zajec.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content