Novosti

Jakov Marković postao novi dječji gradonačelnik, a Lara Vančina njegova zamjenica

Tradicionalno u Zaboku, svake dvije godine, organiziraju se izbori novih gradonačelnika/ca i njihovih zamjenika/ca i to onih najmlađih i najkreativnijih – djece. U srijedu 2. veljače 2022. godine održana je prva konstituirajuća sjednica zabočkog Dječjega gradskog vijeća u IX. mandatu te izbori za dječjeg gradonačelnika, odnosno dječju gradonačelnicu.

U Gradskoj galeriji Grada Zaboka održana je konstituirajuća sjednica Dječjega gradskog vijeća koju je vodila predsjednica Društva „Naša djeca“ Zabok Sonja Borovčak, a sjednici su prisustvovali gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek, pročelnica i koordinatorica za DGV Natalija Gretić, Maja Šimunić, viša stručna suradnica i Bojana Birač, voditeljica Gradske galerije te tajnica DND-a i voditeljica DGV-a Jasenka Borovčak. Četiri su kandidata za dječjeg/u gradonačelnika/cu iznijeli svoje programe koje bi voljeli ostvariti u dvogodišnjem mandatu. Na osnovi programa koje su predstavili kandidati, dječji su vijećnici i vijećnice za dječjeg gradonačelnika izabrali Jakova Markovića, a Lara Vančina postala je njegova zamjenica.

Kandidati su u svojim programima istaknuli važne projekte, teme i ideje koje bi oni zajedno s ostalim vijećnicima i vijećnicama željeli provoditi kroz djelovanje Dječjega gradskog vijeća i u suradnji s Gradom Zabokom. Predložili su uređenje dječjih parkova i igrališta, više sportskih druženja za djecu, biciklističke i pješačke staze, atletske staze, izgradnju bazena, uređenje kružnih tokova, čišći grad, edukaciju djece o ovisnostima, nasilju među djecom, različitostima, radionice zdravoga kuhanja za djecu, a kako bi sve to mogli kvalitetno provoditi Društvu „Naša djeca“ treba novi prostor.

Ovo su samo neki od prijedloga novoizabranog dječjeg gradonačelnika i njegove zamjenice koji će se još dodatno razrađivati na sljedećoj sjednici DGV-a te će se dogovorno i zajedno s prijedlozima i idejama ostalih vijećnica i vijećnika složiti u Program rada Dječjeg gradskog vijeća grada Zaboka. Predsjednica DND-a Sonja Borovčak istaknula je velika postignuća Grada Zaboka u čemu važnu ulogu ima Dječje gradsko vijeće koje daje inicijative, prijedloge i ideje za kvalitetniji život djece i ostvarenju njihovih potreba u gradu Zaboku, a Grad nam je velika podrška u svim našim projektima i akcijama.

Ivan Hanžek, gradonačelnik Grada Zaboka pozdravio je sve prisutne sa željom da suradnja i dalje bude plodonosna i konstruktivna s razmjenom ideja i mišljenja kao i do sada. Osvrnuo se na prijedloge i ideje kandidata koje Grad već planira napraviti, a da su svakako sve nove inicijative za poboljšanje grada dobrodošle. Gradonačelnik Grada Zaboka i predsjednica DND-a čestitali su novoizabranom dječjem gradonačelniku Jakovu i zamjenici Lari te svim ostalim vijećnicama i vijećnicima i zaželjeli im puno uspjeha u radu i novih zajedničkih projekata.

Skip to content