Novosti

Jednoglasno izglasan proračun

14.12.2017. održana je posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka na kojoj je izglasan proračun za 2018. Godinu. On bi trebao iznositi 48.269.065,00 kuna. Na sjednici je prihvaćen amanadman o povećanju naknade za djecu koju je predložila oporba te će u sljedećoj godini tako naknada za prvorođeno dijete iznositi tisuću kuna, za drugo dvije tisuće kuna, a za treće tri tisuće kuna. Što se tiče izgradnje igrališta u Grabrovcu i Tisanić Jarku, odustalo se od izgradnje onog u Tisanić Jarku, a gradit će se u Grabrovcu. Prihvaćen je prijedlog asfaltiranja brze ceste Grabrovec – Zabok – Sveti Križ Začretje, a odbijeno asfaltiranje ceste kod Ulice Baltazara Zabokya. Prihvaćena je i odluka da se ide u izgradnju prve faze nogostupa i odvodnje oborinskih voda u Jakuševcu do Žarka Bakrana.

Zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek prezentirala je u što se tijekom godine ulagalo vezano za školstvo. – Zabok se pokazao kao pravi Grad – prijatelj djece te su postignuti veliki rezultati učenika i studenata koji stoje iza svake kune koje je Grad uložio. Rijetki smo od gradova koji stipendiramo studente kroz cijeli tijek njihovog studiranja bez obzira ostvaruju li oni tijekom studiranja pravo i na županijsku stipendiju pa se ‘vraćaju’ na onu gradsku – naglasila je Đurek. Gradonačelnik Ivan Hanžek objavio je kako su Hrvatske ceste predale su Gradu cestu od Kumrovečke magistrale do Velikog Trgovišća. – Izvršen je tehnički pregled. Krenut će se u dogradnju priključka, a cesta je od iznimnog značaja jer je nastavak na cestu D1 – rekao je Hanžek.

Gradonačelnik Ivan Hanžek iskoristio je priliku da pohvali rad ovog saziva Vijeća . – Nakon 4 mandata koje obnašam prvi put se dogodilo da je vijeće aktivno uključeno u rasprave i pripreme za sjednicu te je znatno olakšana komunikacija uprave, vijećnika i mjesnih odbora s građanima. I vladajući i oporba svi sudjeluju u razgovorima i prijedlozima te se rasprave donose argumentirano – istaknuo je Hanžek. S njegovim riječima složila se i vijećnica oporbe Martina Rubil Skitanić koja je također pohvalila rad ovog saziva Vijeća.

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content