Novosti

Jednoglasno je donesen prvi rebalans zabočkog proračuna

Zabočko Gradsko vijeće održalo je ove srijede svoju 26. sjednicu

Ove je srijede održana 26. sjednica Gradskog vijeća grada Zaboka na kojoj je, među ostalim, jednoglasno donesen rebalans proračuna za 2019. godinu. Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i javne potrebe Nenada Miletića, najveće promjene dogodile su se u stavci ‘Program gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture’. – Pojavile su se neke aktivnosti koje moramo provesti, kao i neki projekti koji nam nisu prošli na natječajima pa moramo mijenjati dinamiku radova. U rebalans je tako uključeno održavanje raskrižja na križanju Đačkog puta, Ulice Matije Gupca i ulice Ivane i Cvijete Huis na kojem ćemo izvesti novu semaforizaciju, radit ćemo projektnu dokumentaciju za nogostup u Gajevoj ulici, a i nogostup prema Zaseki smo uključili u program gradnje – naglasio je Miletić uz riječi kako je Gradska uprava imala sastanak i s novom upravom ŽUC -a s kojima su dogovorene aktivnosti oko proširenja ceste, radova na oborinskoj odvodnji i gradnji nogostupa u Martinišću.

Biciklističke staze

Pročelnik je izvijestio vijeće kako je u završnoj fazi gradnja ceste Jadeki – Grdenci, odnosno da se samo čeka tehnički pregled te da je u proračunu, a kada je u pitanju novo groblje, ove godine bit će izrađeno idejno rješenje. Miletić je rekao i kako će se ove godine izraditi samo projektna dokumentacija za uređenje Ksaverove staze, ali i da bi se mnogo trebalo ulagati u biciklističke staze, kako u onu od Zaboka do Sv. Križa Začretja tako i u novi projekt, biciklističku stazu koja bi trebala povezati Zabok i Oroslavje. Upravo se taj projekt planira prijaviti na jedan od natječaja preko Urbane aglomeracije Zagreb. Valja reći kako proračun nakon rebalansa iznosi 54.338.616, 62 kuna.

Parkiranje

Na sjednici su podnesena i izviješća o radu Pučkog otvorenog učilišta Zabok, Gradske knjižnice Zabok, ali i izviješće o radu Plavinke koje je izazvalo raspravu. Naime, na sjednicama vijeća često se razgovaralo o problematici parkiranja u Zaboku te su se upućivale brojne kritike pa je prisutnost direktora Plavinke, Krešimira Končevskog bila odlična prilika da odgovara na pitanja. Nakon što je Končevski iznio izviješće o radu, istaknuo da pozitivno posluju te da su u ovoj godini nabavljena i dva vozila, jedno dostavno i jedan traktor. Josip Horvatin (SDP) naglasio je kako je svjestan da ljudi u Plavinki mnogo rade, čak i više nego je istaknuto u izvješću, no da ga brine što je prihod od parkinga u opadanju. –Kod parkinga uvijek ima situacija koje su sporne, a kontrolor može imati i propuste. Mi imamo samo jednu osobu zaposlenu na tom poslu, a ja si kao direktor nisam mogao dozvoliti zapošljavanje još jedne osobe zbog likvidnosti poslovanja – rekao je direktor Plavinke. Na njegove se riječi nadovezao predsjednik vijeća Žarko Ivančić rekavši da se pitanje parkinga u Zaboku mora riješiti i da se s time nikako ne može čekati, a s time se složio i gradonačelnik Ivan Hanžek uz riječi da se gostima i stanovnicima mora osigurati parkirališno mjesto da obave sve što trebaju te da sam prihod koji se ostvaruje ti i nije primarna stvar. – Razmišljamo i o osobi prometnog redara što bi omogućilo da se uvede malo više reda u parkiranje i odvijanje prometa – naglasio je Hanžek dok je Končevski rekao kako smatra da će se nakon što se obave veliki infrastrukturni radovi na području grada, i pitanje parkiranja sustavnije rješavati.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content