Novosti

Još jedna uspješna godina zabočkog sporta

Uz prisustvo 21 od 36 skupštinara u prostorijama košarkaškog kluba Zabok u novoj sportskoj dvorani održana je Redovna godišnja skupština Sportske zajednice Grada Zaboka, kojom je predsjedao predsjednik krovnog zabočkog sportskog tijela, Ivica Jelenčić.

Nakon riječi dobrodošlice, Jelenčić se osvrnuo na dinamičan i kvalitetan rad Izvršnog odbora SZGZ. Posebno je naznačio da na račun zajednice nije popijena niti kava. Iako njegov mandat traje do ožujka 2019., naznačio je mogućnost da se u listopadu ove godine održi Izborna skupština. Prema njegovim riječima Grad Zabok izdvaja za sport najviše u Hrvatskoj, čak više i od Splita. Jelenčić je najavio i kupnju novog kombi vozila uz pomoć Grada Zaboka i HOO-a, kako bi se zabočki sportaši što sigurnije prevozili na svoje utakmice i turnire. Isto tako Jelenčić je naznačio još jednu iznimnu uspješnu godinu zabočkog sporta.

Za redovno financiranje sportskih udruga ove godine izdvojiti će se 1.320.000 kuna. Raspodjelu sredstava vršilo je Povjerenstvo za ocijenjivanje programa kojem je predsjedao dr. Ivo Ulaković, a uz njega taj su nimalo zahvalan zadatak obavljali i Kruno Čačko, Rajko Turk, Damir Cujzek i Dragutin Črnjević. Višak od 65.000 kuna na računu zajednice raspoređen je na slijedeći način: Plivački klub Olimp Zabok 25.000, KK Zabok 10.000, dok su po 5.000 kuna dobili KK Ksaver, Kuglački klub Zabok, Stolnoteniski klub Zabok, Rukokmetni klub Zabok, MŠD Zabok i Teniski klub Zabok. Plan raspodjele prošao je uz 18 glasova za, 2 suzdržana i jednim protiv.

Dražen Jerneić nije zadovoljan statusom motokrosa u gradu, a nezadovoljan sredstvima bio je i Đino Sinković, koji je i postavio pitanje ringa. Jelenčić ga je usmjerio prema gradu, a kako je na sjednici bio i Nenad Miletić, pročelnik Grada Zaboka za Komunalno gospodarstvo i javne potrebe, pozvao je Sinkovića u grad da porazgovaraju o tom problemu. Miletić je ujedno pozdravio sve prisutne i rekao da su vrata grada otvorena svim sportašima i da će Zabok i dalje izdvajati maksimalna sredstva za sport.

U ulozi gosta i delegata skupštini je prisustvovao i predsjednik Športske zajednice KZŽ, Stjepan Fotivec, koji je također pozdravio sve prisutne i pozvao ih da realno sagledavaju svatko sebe, a ujedno ih pozvao i na zajedništvo.

Što se tiče sportske dvorane ona danas ima četiri zaposlena, a grad je za njeno financiranje u idućih godinu dana predvidio 600.000 kuna. U prošlih je godinu dana sportska dvorana uprihodovala 184.730 kuna, od čega 80% otpada na dvije škole koje ju koriste.

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content