Novosti

Josipović u Zagorju :”Za Tita je gospodarstvo bilo jače, ali bilo je i zločina nakon 2. svjetskog rata”

– Za vrijeme Tita u bivšoj državi gospodarstvo je bilo jače, to se ne može osporiti. No, ne mogu se osporiti ni zločini nakon Drugog Svjetskog rata – naglasio je Josipović dodajući da i kod jednog i drugog ipak prevladavaju dobre strane

Uz Veliko Trgovišće i Zaboka, predsjednik Josipović danas je posjetio i općinu Tuhelj, a posjet je završio u Kumrovcu gdje je u kumrovečkom Etno selu pored Vatrogasnog muzeja otkrio spomen bistu ocu hrvatskog vatrogastva Stjepanu Gjuri Deželiću, piše Večernji list– Proslavljajući 150 godišnjicu vatrogastva na ovim prostorima odajemo počast i čovjeku koji je u hrvatskim okvirima napravio puno i bio više nego samo vatrogasac – rekao je Josipović.

Prilikom posjetu Kumrovcu, predsjednik Josipović posjetio je i rodnu kuću Josipa Broza Tita. U Knjizi dojmova, baš kao i u rodnoj kući Franje Tuđmana napisao je “Čast mi je što sam posjetio rodnu kuću Josipa Broza Tita“.

U sklopu radnog posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji predsjednik Ivo Josipović obišao je i tvornicu valovitog papira Dunapack u Zaboku, gdje je zaposleno 112 ljudi.

– Unatoč lošoj gospodarskoj slici ova je strana investicija pozitivan primjer dobrog investiranja. Županiji mogu čestitati jer su veoma kratkom roku izdali sve potrebne dozvole. Radnici su ovdje dobro plaćeni, a svakodnevno iz pogona odlazi 50 do 70 kamiona. Dunapack je igrač europskog kalibra i takav sistem poslovanja trebao bi se preslikati i na ostatak države – naglasio je Josipović.

Dunapack inače planira uložiti dodatnih deset milijuna eura u proširenje proizvodne hale, modernizaciju postojeće proizvodne linije te dvije nove proizvodne linije za proizvodnju kutija, čime će se povećati kapacitet za 20 posto.

U Zabok je u pratnji gradonačelnika Ivana Hanžeka i predstavnika Županije došao nakon Velikog Trgovišća i obilaska spomen-kuće dr. Franje Tuđmana. Tamo je i pogošćen zagorskim specijalitetima, patkom s mlincima i bučnicom. Nakon što je razgledao pogon tvornice Dunapack, družio se s građanima na kavi te se uputio prema Kumrovcu. Za Tuđmana i Tita rekao je da su to važne povijesne osobe, a povezuje ih antifašizam.

– Za vrijeme Tita u bivšoj državi gospodarstvo je bilo jače, to se ne može osporiti. No, ne mogu se osporiti ni zločini nakon Drugog Svjetskog rata – naglasio je Josipović dodajući da i kod jednog i drugog ipak prevladavaju dobre strane.

Autor:Večernji list/Zagorje.com

Skip to content