Novosti

Jurman: “Interes za prekvalifikacije nezaposlenih veći u odnosu na prošle godine”

Na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje krajem siječnja evidentirano je više od 334.000 nezaposlenih osoba. Najviše je onih od 25 do 34 godine starosti, te sa završenom srednjom školom, a prednjače žene. Crna je to statistika, a broj nezaposlenih te onih koji rade, a ne primaju plaće samo se povećava.

Na koji je način Hrvatski zavod za zapošljavanje uključen u rješavanje problema? U okviru Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2011. i 2012. godinu Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi mjeru ‘obrazovanja nezaposlenih’.

Za cilj imaju povećati zapošljivost osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada i osigurati tržištu rada potrebnu kvalificiranu radnu snagu.

– Hrvatski zavod za zapošljavanje financira u cijelosti trošak obrazovanja nezaposlenih osoba u obrazovnoj ustanovi koja ima verificirani program. Isto tako, polazniku Zavod isplaćuje novčanu pomoć, troškove prijevoza i osiguranja. Kako bi se što više nezaposlenih osoba informiralo o uvjetima obrazovanja, ali i o mogućnostima zapošljavanja uz ostale mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanja te mogućnostima sezonskog zapošljavanja, provode se neposredna grupna informiranja u Krapini i ispostavama Zavoda – doznajemo od pročelnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Krapina Mirjane Jurman.

više u novom broju Zagorskog lista

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content