Novosti

Karlo Ilijaš iz PK Olimp Zabok prvak Hrvatske na 400 m mješovito

Karlo Ilijaš iz PK Olimp Zabok osvojio je naslov državnog prvaka u seniorskoj konkurenciji na 400 metara mješovito na Prvenstvu Hrvatske u 25 metarskim bazenima, koje je održano od 21. do 23. prosinca 2017. godine na Bazenima Kantrida u Rijeci.

Na Prvenstvu Hrvatske za naslove državnih prvaka u seniorskoj, mlađeseniorskoj, juniorskoj i maleđejuniorskoj konkunreciji nastupilo je 388 plivačica i plivača iz 33 hrvatska kluba, koji su pravo nastupa stekli kroz sustav kvalifikacija na regionalnim prvenstvima Hrvatske. Nastupilo je i devet plivača PK Olimp Zabok koji su postigli odlične rezultate.

Karlo Ilijaš osvojio je naslov prvaka s ostvarenim vremenom 4:29:69. u finalnoj utrci.

U ženskoj konkurenciji mlađa juniorka Tesa Novak postala je državna prvakinja u disciplinama 200 slobodno s rezultatom (2:06,93) i 400 slobodno (4:29,09).

Ženska štafeta Olimpa u sastavu Tesa Novak, Hana Sivec, Magda Slovenec i Lana Halapir osvojila je dvije brončane medalje u štafetnim utrkama na 4 x 50 slobodno (1:50,81) i 4 x 200 slobodno (8:52,29) i dva puta bila blizu postolja osvojivši četvrta mjesta.

Među najbolje hrvatske plivače u svojim kategorijama unutar prvih deset plasmana uvrstili su se mlađi juniori; Hana Sivec sa petim mjestom na 50 leptrir, Lana Halapir sa osmim mjestom također na 50 leptir, Vili Sivec (2003. godište) sa osmim mjestom na 200 leptir, Lara Lončarić sa osmim mjestom na 50 prsno.

Plivački klub Olimp iz Zaboka u tri dana natjecanja plasirao se petnaestak puta u juniorska i seniorska finala. Svoje osobne rezultate na ovom državnom prvenstvu popravili su i Nikola Iveković i Lovro Futivić. Svi plivači Olimpa nastupali su pod stručnim vodstvom sportskog direktora Olimpa Ivice Androića.

Čestitamo na ovim izvrsnim rezultatima!

Izvor:www.kzz

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content