Novosti

Karlo Mikulec viceprvak Hrvatske

Na državnom prvenstvu u kuglačkoj disciplini sprint za kadete i kadetkinje, još jednom se pokazala snaga zabočke škole kuglanja. Od osam medalja koje su se dijelile u ove dvije konkurencije, tri krase vitrine mladih zabočkih kuglača i kuglačica. Najbolji je ovaj puta bio Karlo Mikulec koji se okitio srebrom. Tek nakon pripetavanja ga je u finalu pobijedio Dorian Mezak (Ponikve), dok su treće mjesto podijelili Karlo imenjak i suigrač, Karlo Krznar i Filip Jazvić iz Centra. Malo je falilo da dva Karla odigraju zabočko finale. Mezak je i Krznara dobio nakon pripetavanja u dodatna tri udarca 20:18, baš kao i Mikulca u finalu.

Kod djevojčica državna prvakinja postala je Lana Buhinjak pobijedivši u finalu Anju Vicković, dok su treće mjesto podijelile Siščank Sara Pejak i Zabočanka Aurelija Gustović. U kvalifkacijama je prvom mjesto osvojila Jana Prekratić (Zabok), no nju je već u osmini finala zaustavila Ema Majstorović, koju je pak u četvrtfinalu zaustavila Aurelija Gustović. U četvrtfinalu je zapela i Magdalena Škreblin (Zabok), koja je u kvalifikacijama bila druga.

Rezultati

Kadeti: 1. Dorian Mezak (Ponikve), 2. KARLO MIKULEC, 3. KARLO KRZNAR (OBA ZABOK) i Filip Jazvić (Centar)

Kadetkinje: 1. Lana Buhinjak (Podravka), 2. Anja Vicković (Zagreb), 3. AURELIJA GUSTOVIĆ (ZABOK) i Sara Pejak (Siscia) (T. Zrinšćak)

Izvor: Zagorski list.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content