Novosti

KINEDOK ponovo u Zaboku!

Nagrađivanim filmom RAZRED započinje druga sezona KineDok-a, jedinstvenog međunarodnog projekta koji donosi projekcije autorskih dokumentaraca u Zelenu dvoranu gdje ćemo do kraja 2016. godine prikazati 15 naslova.
Osim gledanja filma na velikom ekranu, moći ćete upoznati autore ili protagoniste filma i s njima popričati o raznim temama u neformalnom okruženju.


SRIJEDA, 11.5.2016. u 20:00

RAZRED / School Time for Miss Roma
Vesna Čudić – Hrvatska 2015 – 82’ – dokumentarni
ZELENA DVORANA, TRG D. DOMJANIĆA 6, ZABOK

A
utorica, Vesna Ćudić je godinama pratila skupinu romskih srednjoškolki suočenih s ”klasičnom“ dilemom – udati se ili nastaviti školovanje.
Dokumentarni film je sniman u Dardi, te je priča je o Romkinjama, kojima je od titule najljepše draža srednjoškolska diploma. Protagonisti dokumentarnog filma su mlad romi iz Darde ,Vedran Klem, Jovana Petrović i Jovica Radisavljević.
Pune četiri godine, film prati tri djevojke koje se suočavaju s tipičnim srednjoškolskim izazovima…
O autorici:
Vesna je studirala režiju igranog filma na National Film and Television School u Velikoj Britaniji i danas se bavi igranim i dokumentarnim filmom. Za kratke igrane filmove Vesna je dobila više festivalskih nagrada i nagradu of Royal Television Society, a za studentske reklame dobila je tri nagrade od Kodaka. Vesna je režirala za BBC i Sky One, prije no što je pauzirala sa režijom kako bi osnovala obitelj. Nedavno završeni dugometražni dokumentarni film “Razred”, koji je producirao Siniša Juričić (Nukleus Film), dobio je Nagradu publike i Nagradu Žirija za ljudska prava i etiku na Danima hrvatskog filma filma 2015. Vesnin sljedeći projekt je dugometražni igrani film u produkciji Britanske filmske tvrtke Sixteen Films. Osim režije Vesna se bavi i distribucijom dokumentarnih filmova i radi kako Head of Sale and Acquisitons za Britansku distribucijsku tvrtku Dogwoof.
KineDok filmovi u svibnju:


SRIJEDA, 18.5.2016. u 20:00

DRFITER
Gábor Hörcher – Mađarska 2014 – 72’ – dokumentarni


SRIJEDA, 25.5.2016. u 20:00
MOJ OTAC BANKAR / Mans tēvs baņķieris
Ieva Ozolina – Latvija 2015 – 68’ – dokumentarni

TAKO BLIZU, TAKO DALEKO / Tak ďaleko, tak blízko
Jaro Vojtek – Slovačka 2014 – 80’ – dokumentarni

Više o KineDoku i filmovima!

ULAZ SLOBODAN

PROGRAM JE POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: HRVATSKOG AUDIOVIZUALNOG CENTRA i ZAKLADE KULTURA NOVA

Skip to content