Novosti

Kineska delegacija iz pokrajine Jiangsu posjetila Zabok

Veleposlanica Narodne Republike Kine u Hrvatskoj, Njezina Ekselencija Deng Ying, u petak, 22. svibnja 2015.godine boravila je u drugom službenom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji. Veleposlanicu su dočekali zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek i zamjenica direktorice Zagorske razvojne agencije Helena Matuša.

Uz veleposlanicu NJ/E Deng Ying u posjet su pristigli i gospodarstvenici iz provincije Jiangsu u Kini. Delegacija je prvo posjetila tvrtku Inkop u Poznanovcu, koju je veleposlanica već posjetila prošle godine. Na zajedničkom sastanku tvrtka je predstavila svoj proizvodni asortiman, reference u radu s najpoznatijim tvrtkama kožarske industrije u raznim zemljama Europe te svoj najpoznatiji proizvod – vojničku čizmu koja se izrađuje prema standardima NATO-a. Direktor tvrtke, Vladimir Rafaj istaknuo je kako vojnička čizma koja se proizvodi, udovoljava svim međunarodnim vojnim standardima te je postala sinonim za kvalitetu.

Kineska delegacija imala je priliku razgledati i pogon tvrtke te uzorke čizama, a nakon prezentacije u prostorima tvrtke zajedno s predstavnicima Inkopa, Zagorske razvojne agencije i Krapinsko zagorske županije obišli su i trgovinu Inkop.

Nakon posjeta tvrtki Inkop, delegacija je posjetila Grad Zabok gdje ih je dočekao gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek, a voditelj odjela za malo i srednje poduzetništvo u ZARI, Damir Strejček održao je prezentaciju te kineskoj delegaciji predstavio zabočku poslovnu zonu.

DELEGACIJA KINESKE POKRAJINE JIANGSU

1.Zhang Jisheng

Glavni direktor Ekonomske komisije, Odbora provincije Jiangsu za političko savjetovanje. Provincija Jiangsu nalazi se na istoku Kine na obalama Žutog mora. Poznata je po velikom vodnom bogatstvu (rijeka Yangtze, mnoštvo jezera), nalazištima mineralnih sirovina (ugljen, prirodni plin, sumpor, fosfor, kristali, kvarc,…), poljoprivrednoj proizvodnji i turizmu. Poljoprivredna proizvodnja veže se uz uzgoj žitarica, pamuka i uljarica.

2.Wang Zhengbin

Direktor upravnog odbora Donghai znanstvenog i obrazovnog parka

Zamjenik direktora Odjela za obrazovanje kantona Donghai

Kanton Donghai nalazi se na SI provincije Jiangsu i u njemu živi 1,1 milijuna stanovnika. Poznata je po mnoštvu jezera, ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji i nalazištima minerala (kristali, kvarc, rutil, …). Posljednjih godina nastoji se isprofilirati kao središte kineske industrije silikona, destinacija eko-turizma uz jezera i svjetski poznata prijestolnica kristala.

3.Min Xiaochao

Predsjednik uprave tvrtke Jiangsu Huasheng financije i leasing d.o.o.

Predsjednik uprave tvrtke Suzhou Xiangyi investicije i razvoj d.o.o.

4.Zhang Xin

Prevoditelj i voditelj Odjela za međunarodne odnose provincije Jiangsu

5.Gao Weigou

Predsjednik uprave tvrtke Suzhou Astropower za uvoz i izvoz d.o.o.

Szhou Astropower za uvoz i izvoz d.o.o. je tvrtka specijalizirana za trgovanje kristalima. Mreža prodavaonica u kineskim trgovačkim centrima omogućila je rast tvrtki. Vodeći su partner većini čeških draguljarnica te su zainteresirani za širenje poslovne suradnje na zemlje srednje i istočne Europe.

6.Liu Xitao

Glavni direktor tvrtke Trion Power (Suzhou) d.o.o.

Tvrtka Trion Power d.o.o. bavi se proizvodnjom alata i strojeva za uređenje vrtova (kosilice, visokotlačni uređaji za čišćenje, trimeri za živicu,…). Proizvodi su certificirani ISO 9001standardom te su u skladu sa europskomCE i EMC certifikacijom. Njihovi proizvodi se izvoze u JI Aziju, Europu i Australiju, a mogu se pronaći u poznatim trgovačkim lancima poput njemačkog LIDLA, britanskog B&Q, australskog ALDI.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content