Novosti

Kineski veleposlanik Qi Qianjin otvorio izložbu u Zaboku

U Gradskoj galeriji Zabok otvorena je izložba Drage Muvrina pod nazivom ‘Doživljaj Kine i zajedništva u poslovicama, slikama, izrekama i idejama’. Izložbu, koja prati autorova promišljanja i doživljaj Kine nastala pri njegovom zadnjem posjetu toj zemlji, otvorio je kineski veleposlanik Qi Qianjin koji je jučer boravio u Krapinsko – zagorskoj županiji.


Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek zahvalio se predsjedniku Kinesko – hrvatskog društva prijateljstva, Andriji Karafilipoviću što je inicirao dolazak kineske delegacije, ali i dolazak izložbe u galeriju. – Vjerujemo kako će kroz predstojeće dane posjetitelji razgledati izložbu i naučiti štošta novo o Kini, njenoj tradiciji, načinu života i običajima – rekao je gradonačelnik. Andrija Karafilipović zahvalio je na gostoprimstvu te rekao kako je ovaj susret zasigurno ojačao već od prije dobre odnose Zaboka i Kine.

O samom nastanku izložbe govorio je njen autor Drago Muvrin spomenuvši kako mu je drago što se izložba gostuje baš u Zaboku gdje je i boravio kao dječak budući da mu je otac radio u ZIVT – u. Kineski veleposlanik Qi Qianjin također se zahvalio na gostoprimstvu, ali i rekao kako i Zabok i Krapinsko – zagorska županija imaju velik potencijal za razvoj. Zajedno s uzvanicima Qianjin je razgledao izložbu, a napomenimo kako ona ostaje otvorena do 3. travnja 2024. godine.

FOTO: Slaven Janđel

Skip to content