Novosti

Klaru Sedlar primili županica Sonja Borovčak i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek

KRAPINA, ZABOK Sjajni uspjesi i osvajanje tri medalje na juniorskom SP u kuglanju, nisu naravno ostali ravnodušne ni županicu Sonju Borovčak, a ni gradonačelnika Zaboka, Ivana Hanžeka, koji je unatoč izbornim aktivnostima pronašao vremena za svoju uspješnu sugrađanku.

Prva je na red došla županica, koja je Klaru primila u svom kabinetu u Krapini, a s njom je bio prisutan i njen zamjenik Anđelko Ferek Jambrek. Ona nije krila oduševljene ovim uspjehom, a naglasila je da je Klara putokaz i ostalim djevojkama i ženama da mogu postići vrhunske rezultate. Županica Borovčak zalaže se za ravnopravnost spolova u sportu i upravo iz tog razloga Klarin je uspjeh doživjela vrlo emotivno.

–Čestitam ti od srca Klara. Neobično mi je drago što sam upravo tebe primila na kraju svog mandata. Osim što si odlična sportašica, plijeniš svojim osmijehom i širiš pozitivnu energiju. Nadam se da će tvoj rezultat potaknuti i druge zagorske sportašice na odlične rezultate. – riječi su županice Sonje Borovčak

Klara je u županiju stigla u društvu svog oca Roberta, koji je županici i okupljenim novinarima ispričao cijeli kuglački put svoje djece Klare, Lucije i Filipa. Sedlar se zahvalio županici na toplim riječima i najavio da je projekt kuglanju u Zaboku ide dalje. Na kraju s par riječi zahvalila se i Klara koja je opisala okolnosti oko osvajanja svih medalja. Na kraju primanja županica je Klari uručila buket cvijeća, a Klara će za svoje uspjehe od županije biti nagrađena sa 3.000 kuna.

Odmah na povratku u Zabok, Klaru je u svom kabinetu dočekao zabočki gradonačelnik, Ivan Hanžek.

–Kao što sam ponovio na proslavi dana grada. Grad ne čine ni zgrade ni parkovi, Zabok je kvalitetan jer ga čine kvalitetni ljudi poput Klare na njegovu dobrobit i dobrobit šire zajednice. Robert Sedlar vratio je kuglanje u Zabok na velika vrata. Zbog Klare će još mnogo djece doći na zabočku kuglanu i baciti tu čarobnu kuglu.-između ostalog je naglasio Ivan Hanžek koji je Klari poklonio knjigu o Zaboku s posvetom i buket cvijeća.

Uz zahvale Klara i otac Robert spomenuli su da je pred zabočkim kuglanjem velika budućnost, a nisu zaboravili spomenuti ni Tamaru Sinković, koja je trenutno najveći zagorski i hrvatski kuglački talent. (T. Zrinšćak)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content