Novosti

Književnost u Zelenoj, 11. svibnja u 20 sati, gostovanje Suzane Matić

U nastavku ovogodišnjeg ciklusa Književnosti u Zelenoj, 11. svibnja u 20 sati, gostovat će krajnje suptilna Suzana Matić koja se introspektivno ‘naginje unutra’ i iznutra nas uspješno vodi ka samoosnaženju nakon bezbroj gubitaka od kojih je sazdana avantura zvana život.

Ne naginji se unutra– „Priče Suzane Matić nalik su na jedan od onih složenih osjetljivih mehanizama kojima se sa strepnjom i nadom izlažemo kad nešto u nama ne radi kako treba: savršena klopka za valove, titraje, sve nevidljivo od čega smo sastavljeni… U pričama Suzane Matić sve ama baš sve povezano je, a onaj središnji čvor (strahu i naslovu knjige usprkos) valja tražiti unutra, u dubini. A ondje je, ondje najviše, i zadovoljstvo čitanja.“ (Roman Simić)

Suzana Matić (1970., Mainz) je arhitektica koja po danu radi kao projektantica, a noću piše. I to ustrajno: 2012. u izdanju Algoritma izlazi joj knjiga Samosanacije, 2015. kod istog nakladnika objavljuje drugu knjigu: Koliko sam puta okidala s boka, 2016. u nakladi izdavačke kuće V.B.Z. objavljuje knjigu poezije Drugojačija, a u rujnu 2017. u nakladi izdavačke kuće HENA-COM, izašla joj je knjiga kratkih priča: Ne naginji se unutra.

11.5.2018.

20:00 sati

Zelena dvorana, Zabok, Trg D. Domjanića 6

Ulaz slobodan.

Izvor: Gokul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content