Novosti

Konačno otvorena spojna cesta Zabok – Sveti Križ Začretje

Sa zakašnjenjem od gotovo godinu dana puštena u promet još jedna važna prometnica u Zagorju

Danas je u promet konačno puštena prva dionica spojne ceste od Zaboka do Svetog Križa Začretja u duljini od 6,2 kilometra, vrijedna oko 44 milijuna kuna. Prva je to faza spojne ceste Zabok – Krapina koja je ukupno duga 13, 1 kilometara.

Cestu je službeno otvorio ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je istaknuo kako su sredstva za nastavak gradnje spojne ceste od Svetog Križa Začretja prema Krapini osigurana i počet će ove godine, zahvalivši se Hrvatskim cestama, Krapinsko – zagorskoj županiji te gradovima i općinama koje su pomogle u rješavanju – imovinsko pravnih odnosa. Ministar prometa je potvrdio i nastavak velikih infrastrukturnih projekata u Krapinsko – zagorskoj županiji, i to nastavak izgradnje brze ceste do Popovca te da će Vlada sljedeći tjedan donijeti, odnosno potvrditi odluku o financiranju rekonstrukcije i obnove željezničke pruge Zabok – Zaprešić. – Izgradnja ove vrlo važne željezničke dionice kojom će se poboljšati prigradski željeznički promet prema Zagrebu očekuje se ove godine – rekao je Butković.

Tko čeka, taj dočeka – istaknuo je na samom početku krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je izrazio je zadovoljstvo što je dionica od Zaboka do Svetog Križa Začretja puštena u promet. – Ova cesta će puno značiti za rasterećenje prometa na našim lokalnim cestama i na državnoj cesti, a isto tako bit će još jedan kotačić, odnosno impuls za razvoj gospodarstva Krapinsko – zagorske županije. Tamo gdje dolazi cesta, doći će i investicija – rekao je župan, zahvalivši i ovaj put bivšem ministru prometa Siniši Hajdašu Dončiću koji je pokrenuo ovu izgradnju te sadašnjem ministru Butkoviću na kontinuitetu radova te Hrvatskim cestama, koje su već šest godina partner na pojačanoj dinamici izgradnje infrastrukture na području Krapinsko – zagorske županije. Naglasio je i da bi nam trebao još jedan investicijski ciklus kako bi dostigli u infrastrukturi pojedine dijelove Hrvatske.

Na upit novinara hoće li se podizati cijena cestarina na autocesti Zagreb – Macelj, ministar je rekao da poskupljenja neće biti.

http://www.zagorje.com/clanak/vijesti/video-konacno-otvorena-spojna-cesta-zabok-sveti-kriz-zacretje

Izvor: Zagorje.com

Skip to content