Novosti

KONAČNO RAMPA: HŽ Infrastruktura uložila je 1, 2 milijuna kuna u ugradnju polubranika i svjetlosno – zvučne signalizacije

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek istaknuo je da će uskoro početi i radovi na obnovi prilaznih cesta

Na pružnom prijelazu, među Zabočanima poznatom pod nazivom prijelaz ‘kod Šode’, prometne su nesreće u posljednjih desetak godina, nažalost, bile česta pojava. Nerijetko su završavale i tragično.

Vrijednost radova 1, 2 milijuna kuna

Iako je Grad Zabok apelirao da se napravi rampa i postavi svjetlosno – zvučna signalizacija, pomaka nije bilo. Ipak, ove su godine, točnije, prije nekoliko tjedana, radovi počeli na radost svih putnika. Iz Hrvatskih željeznica rekli su nam da radovi na modernizaciji željezničko-cestovnog prijelaza u Zaboku obuhvaćaju postavljanje automatskog uređaja na samom prijelazu, ugradnju polubranika i svjetlosno – zvučne signalizacije. Radovi će završiti tijekom kolovoza 2015. nakon čega slijedi uobičajena procedura tehničkog pregleda. – Željezničko – cestovni prijelaz “Celine” nalazi se na frekventnoj pruzi Zaprešić – Zabok – Varaždin – Čakovec, a ovim osuvremenjivanjem, svi sudionici prometa dobiti će dodatno osiguranje na prijelazu. Vrijednost radova na željezničko – cestovnom prijelazu u Zaboku iznosi oko 1,2 milijuna kuna – stoji u odgovoru Hrvatskih željeznica.

Krenut će radovi i na prilaznim cestama

Da je ovaj projekt od velike važnosti za Zabočane potvrdio je i gradonačelnik Ivan Hanžek.
– Dugo je trebalo da HŽ Infrastruktura shvati da nam je taj prijelaz jedan od gorućih prometnih problema u gradu, no drago mi je da su pokazali interes za njegovo rješavanje i da nismo morali čekati modernizaciju i elektrifikaciju pruge da bi se to riješilo – istaknuo je gradonačelnik Hanžek. Dodao je da će nakon radova na pružnom prijelazu, krenuti i radovi na prilaznim cestama. – Malo će tada biti zastoja u prometu jer dok će rampa biti spuštena, automobili će stajati na cesti, ali mislim da će građani imati razumijevanja – rekao je Ivan Hanžek, ističući da je nakon desetak godina problem koji je odnio mnoge žrtve, napokon riješen (Maja Poljak)
Izvor: Zagorski list

Skip to content