Novosti

Koncert Doris Tkalčević kao završnica projekta ‘Zabok za mlade’

Program:

1. Johann Sebastian Bach: Sonata br. 1 za violinu solo BWV 1001 – trajanje 5 minuta

1. Adagio

2. Ludwig van Beethoven: Sonata br. 5 u F-duru za violinu i glasovir (“Proljetna”), op. 24 -trajanje 25 minuta

1. Allegro

2. Adagio molto espressivo

3. Scherzo: Allegro molto

4. Rondo: Allegro ma non troppo

3. Niccolo Paganini: Caprice br. 13 – trajanje 3 minute (za ovu skladbu još nisam sigurna da će se svirati, ali neka ostane)

4. Henryk Wieniawski: Legende, op. 17 – trajanje 7 minuta

Biografije izvođača:

DORIS TKALČEVIĆ (2001.) je mlada violinistica iz Zaboka. Osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje je započela i završila u Zaboku u klasi prof. Ive Smojver. 2016. godine upisuje Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok smjer medijski tehničar te paralelni smjer – glazbenica violinistica u glazbenoj školi pri ŠUDIGO Zabok. Pohađala je klasu profesorice Gabrijele Balaž-Frčko, Tvrtka Barača, Svena Markovića i Martine Filipan te je nastupala na mnogim događanjima u organizaciji grada Zaboka i šire.

Održala je dva solistička koncerta u 2018. i 2019. godini pod istim imenom: Koncert Doris Tkalčević, violina te u 2020. održala je koncert “TI-DO-RE” sa glazbenicima Tihanom Car i Robertom Hrenom.

Osvaja nekoliko nagrada, a u disciplini solisti izdvaja 1. nagradu na hrvatskom regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, tri 2. nagrade od kojih su dvije osvojene na međunarodnom natjecanju Bistrički zvukolik, a treća na online međunarodnom natjecanju glazbene škole Dugo Selo. U disciplini komornih sastava izdvaja dvije 2. nagrade na regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa te 2. nagradu na međunarodnom natjecanju Sonus op. 5 u disciplini solfeggio.

Trenutno je studentica 1. godine studija violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Marije Čepulić, red. prof. art.

BOŽE CIGIĆ (2000.) započeo je osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje 2009. godine u Glazbenoj školi u Širokom Brijegu, u klasi prof. Katarine Petković; a završio ga 2019. godine u istoimenoj školi, u klasi prof. Nine Puzić. Paralelno sa Srednjom glazbenom školom završava i Gimnaziju fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu.

Istaknuo se na brojnim nastupima u sklopu Glazbene škole ili nekih drugih umjetničkih projekata, izložbi i sl. Sudjelovao je i u projektu online koncerta Europskog doma Zagreb povodom dana Europe 2020. godine.

Djeluje i kao korepetitor violina i truba, te kao član tamburaškog orkestra glazbene škole. Višestruki je dobitnik nagrada na otvorenim federalnim natjecanjima, te natjecanjima za soliste.

Usavršavao se na seminarima kod istaknutih pedagoga i pijanista: Katarina Krpan, Srđan Filip Čaldarović, Vladimir Krpan, Vesna Podrug, Ivanka Kordić, Filip Fak, Aljoša Jurinić i dr.

Trenutno je student klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. emer. Vladimira Krpana.

Skip to content