Novosti

KONCERT DORIS TKALČEVIĆ U GRADSKOJ GALERIJI 16. 5. u 17,30 sati

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK

POZIVA VAS NA KONCERT

Doris Tkalčević violina

u četvrtak 16. svibnja 2019. u 17:30 sati

GRADSKA GALERIJA ZABOK, Zivtov trg 10/I

PROGRAM:

DORIS TKALČEVIĆ

J.S.Bach- Solo sonata u g- molu BWV 1001, I. Adagio

M.Bruch- Koncert za violinu u g-molu op. 26, II. Adagio

N. Paganini- Cantabile

P.I. Čajkovski- Melodija

J. Williams- Tema iz filma „Schindlerova lista“

J. Messenet-Meditacija iz Thaisa

TRIO ŠUDIGO

B. Bártok- Rumunjski plesovi (arr. Tomislav Vranić)

ROBERTO HREN

H. Wieniawski- Koncertna Poloneza br. 4 u D-duru

Pratnja na klaviru: Helena Vidović univ. spec. mus.

Gosti: Trio ŠUDIGO, Roberto Hren

BIOGRAFIJE:

DORIS TKALČEVIĆ

Mlada violinistica iz Zaboka Doris Tkalčević učenica srednje glazbene škole pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku u klasi prof. Svena Markovića te 3. razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku smjer – medijski tehničar. Osnovnu glazbenu školu završila je u Zaboku u klasi prof. Ive Smojver. Često nastupa na značajnim koncertima osnovne glazbene škole, srednje glazbene škole, izložbama i promocijama.

Osim što dijeli veliku strast za violinom, Doris se bavi i pjevanjem. Od svoje 4. godine pohađala je dječji zbor Zabočki mališani gdje je aktivno sudjelovala kao solistica punih 12 godina kao najdugovječnija pjevačica. Sa zborom je snimila 3 CD-a na kojima su nekoliko njezinih solističkih pjesama. Danas sudjeluje sa zborom na smotrama i koncertima uz pratnju violine.

Osim pjevanja i sviranja, aktivna je volonterka u udruzi Društvo Naša Djeca Zabok, voli se baviti grafičkim dizajnom i fotografijom, te sklada glazbu. Njezin veliki san je odlazak na Muzičku akademiju, steći visoku glazbenu naobrazbu, skladati i aranžirati vlastitu glazbu te postati samostalna umjetnica, kantautorica i performerica.

TRIO ŠUDIGO

Trio ŠUDIGO osnovan je 2018. godine te je sastavljen od učenika 3. razreda glazbene škole: Tihana Car na klarinetu, Pavel Novak na klaviru i Doris Tkalčević na violini. Mentor sastava je prof. Mihovil Dorotić. Trio nastupa na mnogim događanjima u organizaciji grada Zaboka. 2018. godine, trio osvaja 2. nagradu sa 89,60 bodova na 56. Regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u kategoriji – komorni sastavi u Opatiji.

ROBERTO HREN

Roberto Hren rođen je 2. 12. 2001. u Zagrebu. Živi u Mariji Bistrici. Osnovnu školu i Osnovnu glazbenu školu pohađao je u Mariji Bistrici. Od malih nogu interesira ga glazba. Igrao se sa harmonikom i blok flautom. U drugom razredu osnovne upisao je glazbenu školu s glavnim predmetom – tambure.

U prvom i drugom razredu podučavao ga je prof. Miroslav Hriberski, u trećem razredu prof. Robert Međugorac, a od četvrtog pa sve do šestog razreda prof. Tatijana Lenart.

Trenutno pohađa Gimnaziju AGM u Zaboku te Glazbeni odjel srednje Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku (ŠUDIGO), smjer tambura – bisernica kod nastavnika Petra Varge. Natječe se u različitim kategorijama: kao solist i u tamburaškim orkestrima. Uspješan je u obje kategorije. Nastupa s dva orkestra: Tamburaški orkestar zabočke glazbene škole i Tamburaški orkestar KUD-a Lovro Ježek, Marija Bistrica. U slobodno vrijeme bavi se trčanjem i skladanjem.

Bojana Birač, voditeljica galerije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content