Novosti

Koncert J.R. Augusta u Zaboku koji se trebao održati 3. 7. 2020. odgađa se do jeseni

Zabočan J.R. August, pravim imenom Nikola Vranić, naša je vodeća nova glazbena zvijezda, prema mišljenju kritičara, predodređena za međunarodni uspjeh. Njegov impresivni debitantski album Dangerous Waters oduševio je publiku i kritiku, postavši najprodavanijim domaćim albumom u prvom tjednu nakon objave, što dosad nije uspjelo nijednom hrvatskom izvođaču koji pjeva na engleskom jeziku.

Ove je godine J.R. August osvojio tri Porina, postavivši dva presedana u povijesti te nagrade: najbolji novi izvođač godine osvojio je nagradu za album godine koji je, k tome, u cijelosti snimljen na engleskom jeziku. Osvojio je Porina i za najbolji album alternativne glazbe te nagradu radijske emisije Music Pub za najbolji album. Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off osvojio je nagrade za album godine, najboljeg novog izvođača i najboljeg izvođača rock glazbe. Dangerous Waters također je nominiran za nagradu IMPALA za europski indie album godine.

J.R. August svoj je izričaj brusio, između ostalog, nastupajući kao prateći glazbenik u čuvenim klubovima Los Angelesa. Da je riječ o talentu međunarodnog potencijala, potvrđuje činjenica da ga je britanski bend Coldplay predstavio na svojoj internetskoj stranici kao obećavajućeg mladog glazbenika.

Velikog talenta i iznimne muzikalnosti, J.R. August je glazbenik koji s lakoćom publiku uvodi u svoj zavodljiv svijet u kojem njegov prepoznatljiv falset pripovijeda fantastične glazbene priče iz šuma, planina i rijeka kojima se nadahnjuje. Njegove su pjesme i elegične i sanjive, i dinamične i ritmične, i folk i jazzy i bluesy.

Koncert se trebao održati na otvorenom na Vodospremi na Popovom brijegu, 3. 7. 2020. u 21. sati, ali se zbog najave lošeg vremena i nastale situacije pojačanih mjera zaštite odgađa do jeseni.

Koncert se organizira u sklopu projekta „Zabok za mlade – zajednica po mjeri mladih”.

Hvala na razumijevanju situacije.

Grad Zabok

Skip to content