Novosti

KONCERT: Mia Miljković Đuzel, klavir – 22.10.2019. u 19 sati

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK

POZIVA VAS NA KONCERT

Mia Miljković Đuzel,
klavir

u utorak 22. listopada 2019. u 19 sati

GRADSKA GALERIJA ZABOK, Zivtov trg 10/I

PROGRAM:

W. A. Mozart: Sonata u D-duru, KV 311

L. van Beethoven: Sonata op. 27 br. 2 u cis molu

—————–

B. Šipuš: Les nuits (izbor preludija)

F. Chopin: Nokturno, op. 48 br. 1

Scherzo op. 20 u h molu

Nokturno, op. 72 br. 1 u e molu

Scherzo op. 31 u b molu

ŽIVOTOPIS:

Mia Miljković Đuzel svoje prvo glazbeno obrazovanje dobiva u rezredu Larisse i Alekseja Goljak u Novalji. Prvi samostalni recital ostvaruje s trinaest godina u Guvernerovoj palači u Rijeci. Nakon ubrzano završene Srednje glazbene škole Blagoja Berse u Zadru, u klasi prof. Nenada Novaka, s petnaest godina, kao iznimno nadareni kandidat, upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu. Godine 2008. diplomira u razredu Đorđa Stanettia i Karl-Heinza Kämmerlinga. Svoju prvu umjetničku specijalizaciju dobiva u razredu Dubravke Tomšić Srebotnjak na Akademiji za glazbu u Ljubljani. Nakon toga, upisuje završni stupanj usavršavanja na Međunarodnoj akademiji Incontri col Maestro u Imoli u razredu Riccarda Risalitija te se istovremeno usavršava na Konzervatoriju Arrigo Boito u Parmi u razredu Andree Padove.

Višestruka je stipendistica Međunarodne akademije Liechtenstein, gdje pohađa intezivne majstorske tečajeve Milane Chernyavske , a za iznimne rezultate 2008. godine biva nagrađena i TOP stipendijom. Osvojila je i prve nagrade na Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe, prvu i apsolutnu nagradu na Međunarodnom natjecanju Pienello Val Tidone (Italija), prvu nagradu na Međunarodnom dječjem natjecanju Stupanj k savršenstvu (Moskva), prvu nagradu na natjecanju Zlatko Grgošević, treću nagradu na natjecanju EPTA (Osijek), drugu nagradu na međunarodnom natjecanju Nuova Coppa Pianisti (Osimu), Nagradu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog na tribini Darko Lukić kao i mnoge druge nagrade. Aktivno je sudjelovala na mnogobrojnim majstorskim tečajevima (V. Azkenazy, B. Lupo, E. Krasovsky, A. Valdma, J. Rose, A. Lucchesini, H. Pallson, Ph. Fowke).

Nastupila je uz Zagrebačku filharmoniju, Orkestar Toscanini, Hrvatski komorni orkestar, Simfonijski puhački orkestar hrvatske vojske, Orkestar Muzičke akademije u Zagrebu, Simfonijski orkestar Akademije za glazbu u Ljubljani, te je surađivala s dirigentima kao što su A. Kalajdžić, G.Nenna, S. Edwards, C. Meters. Ostvarila je čitav niz uspješnih nastupa kao solist ili komorni suradnik (KD Vatroslava Lisinskog, Cankarjev dom, Hrvatski glazbeni zavod, Palača Gvozdanović, Palazzo Petitot-Parma, Dvorana Union- Maribor, Roundhouse London, Festival hrvatske glazbe u Beču, Diapason festival, Dubrovačke ljetne igre, Festival komorne glazbe u Gijonu, Turneja Taipei-Ilan). Snimala je za HTV, RTV Slovenija i Tajvansku televiziju. Od 2014. godine intezivno se bavi pedagoškim radom, a od 2015. godine djeluje kao predavač na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Skip to content