Novosti

KONCERT PETRA KLASANA U GRADSKOJ GALERIJI

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK

POZIVA VAS NA KONCERT

PETAR KLASAN, klavir

u utorak 08.05.2018. u 18 sati

VELIKA GALERIJA GRADA ZABOKA, Zivtov trg 10

PROGRAM:

A. Skrjabin: Sonata br. 6 op. 62

A. Skrjabin: Etida op. 65 br. 3

D. Kempf: Mariposa der Luz

F. Liszt: 12. Mađarska Rapsodija

***

R. Schumann: Kinderszenen op. 15

1. Von fremden Ländern und Menschen

2. Kuriose Geschichte

3. Hasche-Mann

4. Bittendes Kind

5. Glückes genug

6. Wichtige Begebenheit

7. Träumerei

8. Am Kamin

9. Ritter vom Steckenpferd

10. Fast zu ernst

11. Fürchtenmachen

12. Kind im Einschlummern

13. Der Dichter spricht

L. van Beethoven: Sonata op. 111 br. 32 u c-molu

Maestoso – Allegro con Brio es Appassionato

Arietta – Adagio molto semplice e cantabile

___________________________________________

BIOGRAFIJA:

Petar Klasan ( Zagreb,1992.) jedan je od najdarovitijih mladih glazbenika svoje generacije. Svoje glazbeno obrazovanje započeo je u Glazbenoj školi u Novskoj u klasi Svjetlane Karabuve te Lidije Vujovic Pišpek. Nakon završene osnovne glazbene škole upisuje pripremni studij na Univerzitetu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Beču u klasi Noela Floresa kod kojega uči zahtjevnu pijanističko-umjetnicku školu koja svoje korijene vuče od Ludwiga van Beethovena, C. Czernya i F. Liszta. Svoj preddiplomski studij završio je 2014. u klasi Olega Maisenberga, a master studij 2017. godine u klasi Stefana Vladara. Sustavno se usavršava na majstorskim seminarima kod uglednih svjetski poznatih pijanista i pedagoga: Arie Vardi, Dmitri Bashkirov, Pavel Gililov, Milana Chernyavska,Naum Grubert, Olga Cinkoburova, Karl Heinz Kämmerling, Stephen Bishop Kovachevich, Epifanio Comis, Eduardo Hubert.

Trenutno je profesor klavira na Barenboim – Said Fondaciji u Ramallahi.

Dobitnik je brojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima od kojih je vrijedno istaknuti prvu nagradu na 43. i 45 državnom natjecanju; prvu nagradu na IX Euorpean Music competition u Torino, Italija; prvu nagradu te nagradu publike na XVI Lions Grand Prix međunarodnom natjecanju u Rijeci; prvu nagradu te nagradu Hrvatskog Drustva Skladatelja za najbolju izvedbu skladbu: D. Kempf: Mariposa de Luz na 2. Hrvatskom natjecanju mladih umjetnika “
vijeća grada Novska za doprinos na području kulture, Priznanja za doprinos razvoju i promicanju ugleda Sisačko-moslavačke županije te priznanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za izvrsne rezultate u školskoj godini 2006./2007. Do sada je snimio dva solistička nosača zvuka.

Pripremila:

Bojana Birač
voditeljica galerije

Skip to content