Novosti

Konferencija 48 sati -7. susret hrvatskih gradonačelnika i poduzetnika u Termama Tuhelj

U Termama Tuhelj 19.11. 2015. započela je konferencija 48 sati – 7. susret gradonačelnika i poduzetnika.

Prisutne je uvodno pozdravio domaćin Željko Turk, predsjednik Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je istaknuo važnost povezanosti poduzetnika i lokalnih vlasti u području provedbe zajedničkih projekata, a rekao je i kako Krapinsko-zagorska županija u posljednje vrijeme upravo zbog toga bilježi porast investicija.

Na konferenciji će biti otvorene teme financiranja projekata gradskih i lokalnih potreba te regionalne politike Europske unije.

Naime, financiranje projekata gradskih i lokalnih potreba je sve teže i potrebno je pronalaziti nove modele suradnje gradskih vlasti i poslovne zajednice. Smanjena mogućnost financiranja komunalne infrastrukture i javnih investicija te rastuće potrebe gradova upućuju na pojačanu komunikaciju poslovne zajednice i gradskih vlasti.

U EU je regionalna politika jedna od najvažnijih, a i u Hrvatskoj se sve više pažnje posvećuje važnosti gradova, županija i regija. Kriza je šansa za regionalnu politiku i naglašenu ulogu gradova kao generatora poslovne aktivnosti.

Konferencija će završiti u petak, 20. studenoga 2015., sjednicom Skupštine Udruge gradova u Republici Hrvatskoj na kojoj će, u ime Hrvatske zajednice županija, biti prisutan župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

http://www.hrvzz.hr/novosti/hrvatska_zajednica_zupanija/zapocela_konferencija_48_sati_7_susret_gradonacelnika_i_poduzetnika-2979/

Više o predavanjima na http://liderpress.hr/konferencije/

Skip to content