Novosti

KONFERENCIJA STOŽERA RH 4. travnja u 14 sati

KONFERENCIJA STOŽERA

U Hrvatskoj 47 novih slučajeva koronavirusa: ‘Sljedeće razdoblje odlučit će našu sudbinu’

04.04.2020 13:42

U Osijeku su od jučer preminule četiri osobe

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovnoj konferenciji iznosi najnovije podatke o broju i stanju oboljelih od koronavirusa.

“U Hrvatskoj je u posljednjih 24 sata potvrđeno 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 1126 pozitivnih bolesnika je dosad ukupno zabilježeno. Nažalost, u Osijeku su preminule četiri osobe. Na respiratoru je i dalje 39 osoba”, rekao je na početku ministar zdravstva Vili Beroš.

Sadržaj se nastavlja…

Upravo se čita

PRATITE UŽIVOŽupanijski stožeri objavili nove informacije: Velik dio njih nije zabilježio nijedan novi slučaj zaraze

SVE O KORONAVIRUSU IZ MINUTE U MINUTUDramatično u Španjolskoj: U jednom danu preminulo još 809 osoba. Ukupno je više od 124.000 oboljelih

OZBILJNA SITUACIJAU Osijeku četiri osobe preminule od infekcije koronavirusom u samo jednom danu!

Naglasio je da su “sljedeća dva i pol do tri tjedna kritično razdoblje koje će odlučiti našu sudbinu”.

“Oni koji nemaju simptome ili imaju blage simptome, a imaju uvjete za samoizolaciju, njima se sasvjetuje da se liječe kod kuće” rekao je Krunoslav Capak. Dodao je da virulentnost nije pala, da je ista kakva je bila na početku u Kini.

Županijski stožeri objavili nove informacije: Velik dio njih nije zabilježio nijedan novi slučaj zaraze

U Osijeku četiri osobe preminule od infekcije koronavirusom u samo jednom danu!

Ravnateljica Klinike za infektivno bolesti Alemka Markotić kazala je da većina pacijenata na respiratoru “ima neki drugi problem”.

Capak je pojasnio da će svi oni koji se ovih dana vraćaju u Hrvatsku biti pregledani od strane epidemiologa i graničnog sanitarnog inspektora.

Kod povratnika će se utvrditi imaju li simptome, jesu li bili u kontaktu s oboljelim osobama i odredit će im se mjera samoizolacije. Ako se kod nekoga utvrdi da ima simptome infekcije, ta osoba odmah ide u bolnicu u izolaciju.

Na sreću, u Hrvatskoj još uvijek nema proboja zaraze u domove za starije.

Capak je istaknuo da je to zbo na vrijeme uvedenih mjera: “Rano smo ih uveli, a kasnije ih pojačali kada se promijenila epidemiološka slika”.

Vrijeme se posljednjih dana proljepšava, što bi moglo donijeti probleme. “To vabi ljude van. Mi kao Stožer stalno komuniciramo da je sljedećih nekoliko tjedana kritično! Pozivam ograđano da ostanu doma. Tjelesna aktivnost je važno, ali može se privremeno odgoditi. Nipošto nemojte izlaziti u grupama”, rekao je.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je do danas u 11 sati izdana 382.191 propusnica: “Sustav je počeo funkcionirati na način da obrađuje veliki broj podataka”.

Članovi Stožera još jednom su na kraju ponovili: unatoč lijepom vremenu, ostanite doma!

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/koronavirus/3793381/pratite-uzivo-u-hrvatskoj-47-novih-slucajeva-zaraze-koronavirusom/?utm_source=vijesti&utm_medium=upravo&utm_campaign=recomm&utm_content=GA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content