Novosti

Konferencija za medije – Stožer civilne zaštite KZŽ – 15. travnja

Stožer Civilne zaštite KZŽ održao je u srijedu, 15. travnja 2020. godine u Krapini konferenciju za medije.

Načelnik Stožera Anđelko Ferek – Jambrek istaknuo je da je na području Krapinsko – zagorske županije dosad evidentirano ukupno 111 osoba pozitivnih na koronavirus sa prebivalištem na području županije. „U odnosu na dan ranije, sa današnjim danom novoevidentirane su 2 osobe; 1 iz Gornje Stubice i 1 iz Jesenja. Broj osoba koje su ozdravile ostaje nepromijenjen – dosad ukupno 4. Dosad su uzeti uzorci od 709 osoba“, rekao je načelnik Stožera Anđelko Ferek – Jambrek te ujedno ponovio apel građankama i građanima da se drže svih propisanih mjera. „Kad će sve ovo završiti, ovisi prvenstveno o svima nama. Nažalost, neki građani i dalje krše mjere. Tijekom jučerašnjeg dana imali smo 6 slučajeva da osobe nisu imale propusnice“, rekao je Ferek – Jambrek.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je da je stanje pacijenata koji su COVID- 19 pozitivni stabilno i da nema novih pacijenata na odjelu u zabočkoj bolnicu. „Od jučer je jedna osoba koja je pozitivna na koronavirus, a koja je bila u izolacijskom odjelu, puštena na kućno liječenje. U izolacijskim jedinicama na području hitnog bolničkog prijema gdje se radi trijaža su 3 osobe, dobrog su zdravstvenog stanja“, rekao je Vančina.

Voditelj službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo KZŽ dr. Ivan Lipovac rekao je da je na području županije dosad u samoizolaciji bilo 160 zdravstvenih djelatnika, od čega je sedmero pozitivno na koronavirus te je dodao kako se nada da su građanke i građani bili disciplinirani te da su se pridržavali mjera Stožera tijekom uskrsnih blagdana, odnosno da su izbjegavali bliski socijalni kontakt, što uključuje i neposjećivanje obitelji, rodbine i prijatelja.

Gledano prema gradovima i općinama s područja KZŽ:

SLUČAJEVI

OZDRAVILI

AKTIVNI

UMRLI

Pregrada

38

3

35

1

Krapina

20

20

Oroslavje

10

10

Hum na Sutli

7

7

Desinić

6

6

Zabok

6

1

5

Jesenje

5

5

Petrovsko

4

4

Đurmanec

3

3

D. Stubica

2

2

Stubičke T.

2

2

Lobor

2

2

G. Stubica

2

2

Bedekovčina

1

1

Krapinske T.

1

1

Radoboj

1

1

Tuhelj

1

1

UKUPNO:

111

4

106

1

Izvor:www.kzz

Skip to content