Novosti

Kongres studenata muzeologije: „Korištenje europskih fondova u upravljanju baštinom“

Tim ističe da je misija njihova projekta stvoriti mrežu studenata te potaknuti razmjenu znanja i vještina koje će im pomoći pri budućem zaposlenju i lakšem snalaženju na novim radnim mjestima

U Konferencijskoj dvorani Filozofskog fakultetu u Zagrebu, 29. i 30. studenog 2018. godine održat će se prvi kongresa studenata muzeologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu na temu „Korištenje europskih fondova u upravljanju baštinom“. Organizacijski tim čini grupa od šestero studenata Muzeologije i upravljanja baštinom, Đurđica Mirić, Loredana Tvrtković, Vanja Kundrata, Bojana Birač, Vedrana Tonković Zokić i Anja Novaković koji su pod mentorstvom prof. dr. sc. Darka Babića osmislili i realizirali ovo dvodnevno događanje.

Tim ističe da je misija njihova projekta stvoriti mrežu studenata te potaknuti razmjenu znanja i vještina koje će im pomoći pri budućem zaposlenju i lakšem snalaženju na novim radnim mjestima.

Ovim projektom žele ukazati na to da se baština tiče svih nas i da su načini njezina očuvanja raznovrsniji nego što mislimo. Kongres će se održati u okviru Europske godine kulturne baštine 2018. Prvog dana kongresa bit će izloženo 11 projekata ostvarenih pomoću sredstava iz Europske unije. Predstavit će se Tehnički muzej Nikola Tesla, Upravni odjel za kulturu Istarske županije, Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, Muze d.o.o., Kocka d.o.o., Institut za arheologiju, Park prirode Medvednica, Muzeji Hrvatskog zagorja – Galerija Antuna Augustičića. Drugi dan kongresa održat će se besplatne radionice Deska Kreativne Europe „Umrežavanje i stvaranje suradnji“ te Centra za civilne inicijative „Osnivanje udruge i njen položaj u zajednici“. Dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici „Kongres studenata muzeologije“: bit.ly/ksm293011.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content