Novosti

Korisni savjeti o roditeljstvu za buduće mame i tate

Zainteresirani roditelji na tečaju su saznali brojne korisne informacije o samoj trudnoći, porodu i dojenju

Priprema za najodgovorniju ulogu života – roditeljstvo vrlo je važna stvar za mame i tate. Društvo Crvenog križa Zabok s patronažnim sestrama organizirao je protekle srijede u prostorijama zabočkog crvenog križa, treći po redu trudnički tečaj. Patronažne sestre Vesna Glas iz Bedekovčini, Zvjezdana Prekrat iz Zaboka, Ksenija Horvat iz Krapinskih Toplica, Anita Ljubičić iz Velikog Trgovišća i doktorica Ana Jačmenica mladim su mama kojih se okupilo petnaestak, ali i tatama, njima trojici, prezentirale i objasnile mnoge informacije vezane uz trudnoću, porod i dojenje. Željka Vukić, predsjednica GDCK Zabok izrazila je zadovoljstvo zbog dobrog odaziva te je poželjela roditeljima mnogo sreće u novom životu uz bebu. – Ovo je potpuno besplatni trudnički tečaj. Drago nam je da je odaziv velik, a i interes za ovu vrstu tečaja je sve veći. Trudimo se prikazati što se u trudnoći događa, kako se žena mijenja, kako beba raste i kako se razvija. Isto tako, savjetujemo trudnice što jesti, a upoznajemo ih sa samim porodom, kakve vrste poroda postaje te koliko porod traje – objasnila nam je patronažna sestra Vesna Glas. Dodala je kako se mladi roditelji na tečaju upoznaju i s bebicom, kako ona izgleda, a prezentiraju im se i praktične stvari poput kupanja bebe i prematanja. -Također, mame upoznajemo s važnošću dojenja, ali i s onim birokratskim djelom poput upisa djece u knjigu rođenih i sl. – istaknula je Glas.A da sve ne bi ostalo na pukom predavanju i riječima, patronažne su sestre donijele lutku bebe koju su roditelji mogli primiti u naručje ili je pokušati previti. Što misle mame i tate o trudničkom tečaju, ali i o njegovoj korisnosti saznali smo u anketi.

Lead: Vesna Glas: Trudimo se prikazati što se u trudnoći događa, kako se žena mijenja, kako beba raste i kako se razvija. Isto tako, savjetujemo trudnice što jesti, a upoznajemo ih sa samim porodom

Renata Hranić

vidjela sam obavijest kod doktora i na internetu, a već sam jednom i bila na tečaju. mogu se saznati vrlo korisne i praktične stvari, a ovo mi je prvo dijete pa su sva znanja dobrodošla.

Igor Huić

ovo nam je prvo dijete. došao sam na trudinčki tečaj da budem podrška svojoj boljoj polovici, a htio bi i prisustvovati na porodu. saznali smo neke nove informacije iz prve ruke.

Valentina Franjković

na trudničkom sam tečaju upotpunila neke informacije koje sam već imala i o kojima sam čitala. vidjela sam obavijest na internetu pa sam odlučila doći.

Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content