Novosti

KRAJ PRVOG DANA POSJETA: Predsjednica odala počast poginulim policajcima i obišla školu u Martinišću

Autor: I. Podolšak/M. Šimunić

24 siječnja, 2018. 17:38

Kolindu Grabar – Kitarović ispred škole dočekala su djeca kojima je podijelila svoje sličice i fotografirala se s njima

Na samom kraju prvog dana trodnevnog službenog posjeta Kolinde Grabar-Kitarović Krapinsko – zagorskoj županiji, predsjednica je položila cvijeće i zapalila svijeće pri spomeniku poginulim policajcima u Domovinskom ratu pokraj zgrade Policije u Zaboku. Tamo su je dočekali građani, ali i pripadnici obitelji stradalih policajaca s kojima je Grabar – Kitarović kratko popričala.

Nakon toga s Županijskom delegacijom predvođenom županom Željkom Kolarom, predsjednica Republike Hrvatske obišla je gradilište nove područne škole u Martinišću koja se gradi na modularnom principu. Kraj nove škole su je dočekali gradonačelnik Zabok Ivan Hanžek i njegova zamjenica Valentina Đurek te predsjednik Gradskog vijeća Zaboka Žarko Ivančić te direktor tvrtke Jedinstvo koja izvodi radove, Josip Mihalić.

Kolinda Grabar – Kitarović obišla je unutrašnjost škole, a ispred samog objekta dočekali su je učenici kojima je podijelila svoje sličice te se s njima fotografirala. Posjetom Martinišću prvi dan njenog posjeta i službeno je završen, a sutra slijedi polaganje vijenaca kraj kuće prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, susret s poduzetnicima u Humu na Sutli, obilazak Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama, Centra za odgoj i obrazovanje te Vodenog parka Aque Vivae kao i posjet tvrtkama Kotka, Presečki grupa i Predionica Klanjec.

Izvor: Zagorje.com

Foto: Predsjednica HR u Zaboku – Darko Fiket, Zagorski radio

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content