Novosti

Krapinsko – zagorska županija donirala je zabočkom rodilištu benkice, plahte i jastuke s logom Bajke na dlanu

Donaciju su uručili župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek.

Župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek uručili su danas rodilištu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana donaciju s paketom benkica, plahti i jastuka koje će odsada nadalje koristiti budući mali Zagorci i Zagorke, rođeni u zabočkom rodilištu.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako Krapinsko – zagorska županija godinama potpomaže zabočkom rodilištu, koje je prijatelj djece i majki. – Donacijom benkica, jastuka i plahtica s logom Krapinsko – zagorske županije želimo zahvaliti svima koji dođu ovamo i poklone povjerenje našem rodilištu, a s druge strane željeli smo dati uspomenu na jedan prelijepi trenutak u životu, rođenje djeteta. Ovom smo donacijom željeli poslati jednu posebnu energiju i u rodilište i iz rodilišta diljem naše županije i svima onima koji iz ostalih dijelova naše domovine dolaze roditi u naše rodilište – rekla je Petek.

Inače, Krapinsko – zagorska županija obiteljima s troje i više djece pomaže financijskom donacijom, dok će uz to, odsada nadalje, obitelji s petero i više djece prilikom izlaska iz rodilišta dobiti i paket u kojem će se nalaziti nekoliko bodića, podbradak i plahtice s logom Zagorja – Bajke na dlanu. Županija je bolnici donirala 120 benkica, 30 plahti i 20 jastuka, a zamjenica župana posebno je istaknula kako je odsada baš svaka beba iz rodilišta izaći s jednom benkicom s logom Bajke na dlanu.

Zamjenica ravnatelja u anesteziologinja dr. Ljiljana Družinec Hršak zahvalila je u ime bolnice na prekrasnoj donaciji, koja je, kako je rekla, dokaz koliko Županija podupire i ovu bolnicu i rodilište, dok je voditelj Odjela ginekologije i porodništva docent dr.sc. Rajko Fureš istaknuo i kako Krapinsko – zagorska županija kontinuirano pomaže rodilištu u nastojanju da podignu novo kvalitete rada. – Upravo je to rezultiralo time da smo obnovili titulu rodilišta prijatelja djece te da smo uložili velike napore da bi napravili pomake u humanizaciji poroda, kao i da smo među četiri rodilišta u pilot projektu rodilište – prijatelj majki, kako bi majke iz našeg rodilišta dolazile zadovoljne i da nam se vrate čim prije – rekao je dr. Fureš. Rekao je i kako je ove godine u zabočkom rodilištu rođeno 412 beba, nešto manje nego u istom razdoblju lani, zbog čega se nadaju da će se to do kraja godine popraviti.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content