Novosti

Krapinsko-zagorska županija poziva poljoprivrednike da doniraju hranu za životinje sa poplavljenih područja u Slavoniji

Krapinsko-zagorska županija pokreće inicijativu za pomoć poljoprivrednicima na poplavljenim područjima Slavonije koji su pretrpjeli velike štete u stočnom fondu, te velike gubitke u hrani za stoku. Kako je situacija u poplavljenim područjima veoma teška pozivamo stanovnike naše Županije da u znak solidarnosti s poljoprivrednim proizvođačima doniraju hranu za životinje kako bi se poljoprivrednicima u Slavoniji pomoglo oko prehranjivanja stoke te očuvanja nijhove dobrobiti i zdravlja.

Krapinsko-zagorska županija poziva poljoprivrednike sa područja Županije, ukoliko su u mogućnosti, da doniraju hranu za životinje sa poplavljenih područja u Slavoniji kao što su bale sijena,žitarice i sl. Također pozivaju se i vlasnici parcela koji imaju nepokošene livade, a nemaju potrebu za tim sijenom da se također uključe u ovu akciju, te ustupe površine za koje će Krapinsko-zagorska županija organizirati košnju i baliranje.

Krapinsko-zagorska županija organizirati će sakupljanje i prijevoz hrane za životinje na potrebita područja u Slavoniji. Sakupljanje hrane organizirati će se po punktovima ovisno o broju prijavljenih interesenata te o količini hrane o čemu će se zainteresirani naknadno obavijestiti.

Molimo sve zainteresirane za uključenje u navedenu akciju da se jave u Krapinsko-zagorsku županiju, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Magistratska 1, Krapina, djelatnici Marini Krog pozivom na broj: 049/329-049 ili na e-mail: marina.krog@kzz.hr.

Ovim putem Vas molimo da se i Vi uključite u ovu akciju, te da o tome obavijestite stanovnike sa svoga područja.

Download Dopis_opcine_gradovi.pdf
Download Prijave_pomoc_slavoniji_hrana_kosnja.xlsx
Skip to content