Krešo Gulija iz slastičarnice ‘Tri užitka’ dobio je veliko priznanje za svoj autorski sladoled na natjecanju u pripremi najboljeg sladoleda u talijanskoj Bologni. Krešin sladoled je na europskom natjecanju, naime, dobio prvu nagradu od strane novinara. Riječ je o sladoledu nazvanom ‘Tri užitka’ napravljenom s tri vrste čokoladnih preljeva, lješnjacima i vaflima. S Krešom smo razgovarali neposredno prije odlaska u Bolognu gdje se natjecanje održava. Objasnio nam je kako će na natjecanju sudjelovati otprilike trideset natjecatelja iz svih krajeva Europe. – Natjecanje se odvija na način da mi moramo donijeti sve sastojke koji su nam potrebni i da pred žirijem moramo pripremiti svoj autorski sladoled – rekao nam je Gulija dodavši da je on jedini predstavnik Hrvatske. Nakon što je žiri kušao sve sladolede, onaj sastavljen od novinara odlučio je kako je sladoled Slastica Tri užitka najbolji. – Što se samog natjecanja tiče, bilo je dosta teško i naporno, konkurencija je bila jako velika. Na žalost, nismo ušli u finale za svjetsko prvenstvo, ali nama je više nego dovoljna činjenica da smo najbolji u Hrvatskoj i najbolji u Europi sto se tiče žirija europskih novinara. Svaki od natjecatelja je probao moj sladoled i svi su ga ocijenili i opisali samo riječima pohvale – rekao nam je Krešo nakon natjecanja. Pobjedu i odlazak u svjetsko finale Gelato World Toura odnio je Erik Kuiper iz Nizozemske sa sladoledom od meda i jogurta sa malinama i lješnjacima. Priliku da se dokažu u finalu natjecanja u pravljenju sladoleda dobili su drugoplasirana Renáta Somogyi iz Mađarske i sladoled „Moja čokolada“ te Dimitris Charalampous iz Grčke sa sladoledom „Slani karamelizirani kikiriki“.
Izvor:Zagorski list