Novosti

Ksaveru pobjeda i drugo mjesto

U dramatičnoj završnici košarkaši Ksavera savladali su Ogulin rezultato 86:82. Junak utakmice ponovno je bio Filip Đurkan, koji je kolo prije u Novskoj zabio 30 koševa istoimenom domaćinu, a protiv Ogulina zabio je 31 koš, s time da su njegovi koševi bili presudni za pobjedu i drugu poziciju Ksavera nakon sedam kola. S 123 koša Đurkan je treći na listi strijelac III. HRLC.

Utakmica protiv Ogulina bila je defintivno iznad trećeligaškog ranga. Nezgodni Ogulin koji se bazira gotovo isključivo na šut za tricu, pokazao je da bljesak protiv Fortune nije bio slučaja. Gosti su na veliki odmor otišli sa dva koša prednosti (37:39), no u trećoj četvrtin Ksaver je nošen publikom eksplodirao. Domaći prelaze na zonsku obranu, Đurkan je nezuastavljiv u napadu, odlično mu asistiraju Turk i Črnjević i na semaforu je u 27. minuti 60:48. No u samo tri minute sve što su stekli, domaći igrači lako su ispustili i u zadnjih deset minuta ušli su sa samo tri koša viška (62:59). Tricom Kurtovića stvari se vraćaju na početak u 31. minuti (62:62), na isti mu je način odgovorio Hohnjec za vodstvo 65:62, a onda je Ksaver stao. U potpunosti se tada razigrao Kurtović koji je s nekoliko trica bacio Ksaver u očaj, a kada je iskusni Vorkapić u 37. minuti pogodio tricu za 72:78, mnogi su već počeli oplakivati domaću momčad. No trener Sadaić tada je naredio presing, koji je donio ploda. Ksaver je oduzeo nekoliko loptu, jednu važnu tricu pogodio je Hohnjec, u ključnim momentima priseban je bio bio Đurkan koji 30 sekundi prije kraja pogađa tricu za nedostižnih 85:81 i veliko slavlje domaćih igrača i navijača. Gosti su sekundu prije kraj s linije slobodnih bacanja uspjeli smanjiti na konačnih 85:82.

Iduću subotu Ksaver očekuje novi derbi. U Zabok stiže trećeplasirani Sisak. U momčad bi se trebao vratiti Peklarić, dok je neizvjestan nastup Tomeka, koji je ozlijeđen.

Izvor: Zagorski list.

Skip to content